Ισχυρό δολάριο και χαμηλές τιμές κάνουν την Ελλάδα καυτό προορισμό για τους Αμερικανούς

Ισχυρό δολάριο και χαμηλές τιμές κάνουν την Ελλάδα καυτό προορισμό για τους Αμερικανούς

Ισχυρό δολάριο και χαμηλές τιμές κάνουν την Ελλάδα καυτό προορισμό για τους Αμερικανούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ταξιδιωτικών βιβλίων, Matt Kepnes

Οι μεγάλες περικοπές που κάνουν στις τιμές των διακοπών στην Ελλάδα οι ξενοδόχοι και οι τουρ οπερέιτορ και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστούν τη χώρα μας σήμερα ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό για τους αμερικανούς τουρίστες.

Αυτό επισημαίνει ο συγγραφέας ταξιδιωτικών βιβλίων, Matt Kepnes, αναφέροντας ότι το ισχυρό δολάριο έναντι ξένων νομισμάτων, καθιστά την παρούσα συγκυρία την πιο ευνοϊκή των τελευταίων ετών για τους Αμερικανούς όσον αφορά τα μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό.

Η αξία του ευρώ έχει πέσει, καθιστώντας τον μεγαλύτερο όγκο ταξιδίων στην Ευρώπη μια προσιτή υπόθεση. Στην Ελλάδα, αναφέρει, οι τουρ οπερέιτορ και οι ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές για να γεμίσουν τα δωμάτια, καθιστώντας την μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική επιλογή.

Το ίδιο συμβαίνει, επισημαίνει, και στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, η πτώση της λίρας, καθιστά την Αγγλία φθηνότερη σε σχέση με έξι μήνες πριν.

Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι άλλων νομισμάτων έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και ακριβοί προορισμοί να γίνονται πιο προσιτοί στους αμερικανούς τουρίστες. Για παράδειγμα, ένα δείπνο στο Παρίσι που τον περασμένο Ιούνιο κόστιζε 75 ευρώ, δηλαδή 103 δολάρια, σήμερα κοστίζει για τον αμερικανό τουρίστα 89 δολάρια.

Ο Kepnes προτείνει ταξίδια στην ανατολική ή κεντρική Ευρώπη, οπου οι τιμές είναι γενικά πιο χαμηλές, όπως αναφέρει, την Άνοιξη ή στις αρχές του Φθινοπώρου, σε αντίθεση με την υψηλή, καλοκαιρινή σεζόν.

Τo ισχυρό δολάριο έχει μειώσει το κόστος διακοπών των Αμερικανών και σε προορισμούς της Ιαπωνίας και της Ινδίας, καθιστώντας την παρούσα συγκυρία την πιο ευνοϊκή των τελευταίων ετών για μακρινά ταξίδια.

Η Ιαπωνία έχει περάσει σε περίοδο κρίσης, η ανάπτυξη της Κίνας έχει επιβραδυνθεί ενώ, αντίθετα, το δολάριο έχει ενισχυθεί. Σύμφωνα με το abc News, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η σταθερή ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσει το Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη διάρκεια του 2015, καθιστώντας τις επενδύσεις σε δολάρια πιο ελκυστικές και ωθώντας τους επενδυτές να πουλήσουν τις επενδύσεις σε άλλα νομίσματα και να αγοράσουν δολάρια.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων