Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ, σε ηλικία μόλις 50 ετών

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ, σε ηλικία μόλις 50 ετών

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ, σε ηλικία μόλις 50 ετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1126 ΦΟΡΕΣ

O εθισμός του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ήταν η αιτία θανάτου του μεγάλου Ρόι Τάρπλεϊ, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Τάρπλεϊ πέθανε στο Τέξας στο "Arlington Memorial Hospital", κοντά στο Ντάλας, αλλά η έκθεση δεν έχει δημοσιοποιοηθεί ακόμα. Ηταν μόλις 50 ετών...

"Αν ο Ρόι ήταν υγιής, θα μπορούσε να είναι μέσα στους 50 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, όλων των εποχών", είπε ο Brad Davis, πρώην συμπαίκτης του στους Μάβερικς και πλέον αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας του Ντάλας. "Μπορούσε να κάνει τα πάντα. Να σουτάρει, να σκοράρει, να πασάρει, να παίξει άμυνα, να πάρει ριμπάουντ. Είμαστε όλοι λυπημένοι με την είδηση του θανάτου του".

Ο Τάρπλεϊ ήταν η 7η επιλογή στα ντραφτ του ΝΒΑ το 1986 από το Μίτσιγκαν. Επαιξε στους Μαβς μέχρι το 1991, όταν και αποβλήθηκε λόγω χρήσης κοκαϊνης.

Ο Norm Sonju, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος των Μαβς εκείνη την εποχή, έχει πολλά να θυμάται: "Ηταν αγαπητός, πνευματώδης και αστείος. Είναι λυπηρό. Σου ραγίζει την καρδιά το γεγονός ότι ήταν μόλις 50 ετών. Δυνητικά, θα μπορούσε να είναι ένας απίστευτος παίκτης". Ο Sonju θυμάται ότι η κοκαϊνη ήταν η μεγάλη απειλή στον αθλητισμό τη δεκαετία του '80 και οι Μαβς έκαναν τα πάντα για να μάθουν το ιστορικό του Τάρπλεϊ στο Μίτσιγκαν: "Μας διαβεβαίωναν ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα".

Ο πειρασμός, όμως, της κοκαϊνης και του αλκοόλ ήταν μια ανάσα δίπλα του... Μετά την πρώτη τιμωρία του, ο Ρόι Τάρπλεϊ αγωνίστηκε στην Ελλάδα, μέχρι το 1994, όταν επανήλθε στο ΝΒΑ. Υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με τους Μάβερικς για 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τον Δεκέμβριο του 1995 αποβλήθηκε οριστικά, για χρήση αλκοόλ και παραβίαση των όρων του δικαστηρίου.

Ο Τάρπλεϊ είχε μέσο όρο 12,6 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 280 παιχνίδια στη regular season.

"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Ρόι. Οι απανταχού φίλαθλοι του Ντάλας θα σε θυμόμαστε στοργικά", έγραψε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Mark Cuban.

"Είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του καλύτερου έκτου παίκτη, Ρόι Τάρπλεϊ. Στέλνουμε τα βαθύτατα συλληπητήριά μας προς την οικογένειά του".

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Τάρπλεϊ μήνυσε το ΝΒΑ και τους Μάβερικς, επειδή τον κατηγόρησαν πως δεν επανήλθε ποτέ από τη χρήση του αλκοόλ και των ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι η τιμωρία του αποκλεισμού του θα έπρεπε να αρθεί, μετά την επιτυχημένη αποτοξίνωση ενός έτους που του είχε ζητηθεί και επιβληθεί από το ΝΒΑ. Η αγωγή κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2009, αλλά οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.

Πηγή: sport24.gr

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση της στο Facebook με αφορμή τον θάνατο του Τάρπλεϊ ανέφερε:

«Ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Ο Ρόι Τάρπλει άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο Ρόι Τάρπλει, ένας απο τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι Ρόι...».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους