Το «Παναγιά Σκιαδενή» πρόκειται να δρομολογηθεί εκτάκτως στην Τήλο

Το «Παναγιά Σκιαδενή» πρόκειται να δρομολογηθεί εκτάκτως στην Τήλο

Το «Παναγιά Σκιαδενή» πρόκειται να δρομολογηθεί εκτάκτως στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1552 ΦΟΡΕΣ

Θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα

Σε λύση του ακτοπλοϊκού ζητήματος της Τήλου προχωρεί αυτές τις μέρες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά την αδυναμία της εταιρείας “Τήλος – 21ος Αιώνας” να δρομολογήσει το πλοίο της “Sea Star” λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την τρέχουσα τουριστική περίοδο και προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας προσανατολίζεται στην έκτακτη δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της “Dodekanisos Seaways” «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ», με την συναίνεση του πλοιοκτήτη κ. Γεώργιου Σπανού, τα πλοία του οποίου, κατά κοινή παραδοχή, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος της Δωδεκανήσου.

Κατά τις πληροφορίες το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ» που θα διανυκτερεύει στην Τήλο, θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σε σύνδεση με τη Σύμη, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιβατική και εμπορευματική κίνηση των δύο νησιών, δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλο γκαράζ.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των ημερών, μετά τις επαφές που είχαν την περασμένη εβδομάδα με τον γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Τήλου και ξενοδόχοι του νησιού, οπότε το πλοίο θα δρομολογηθεί αμέσως.

Σημειώνεται, ότι το πλοίο “Sea Star”, το οποίο έχει τεράστια συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Τήλου, με πρωτοβουλίες του αξέχαστου δημάρχου Τάσου Αλιφέρη, βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε ακινησία λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, για την οποία, πάντως, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του νησιού πιστεύουν ότι θα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματά της και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο πανέμορφο νησί της Τήλου.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Τήλου, ύψους 2,08 εκατ. ευρώ

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την πρώτη τηλεκπαίδευση το 1998 στην Τήλο