Ποιοί μαθητές της Ρόδου έγραψαν καλά στις πανελλαδικές

Ποιοί μαθητές της Ρόδου έγραψαν καλά στις πανελλαδικές

Ποιοί μαθητές της Ρόδου έγραψαν καλά στις πανελλαδικές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13346 ΦΟΡΕΣ

Τέλος δόθηκε χθες στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων και από την περιοχή μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς για αρκετούς υποψήφιους οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλό ποσοστό μορίων, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Σε γενικές γραμμές τα Λύκεια του νησιού μας πήγαν αρκετά καλά, με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να συγκεντρώνουν αρκετές χιλιάδες μόρια, στόχος ο οποίος πάντα επιτυγχάνεται κυρίως με συστηματικό διάβασμα και πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Βέβαια χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων της φετινής χρονιάς, το οποίο έχει να κάνει και με την γενικότερη εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι ο μειωμένος αριθμός αριστούχων (από 19000 μόρια και άνω) στα περισσότερα Λύκεια του νησιού μας και σε σχέση πάντα με τα αποτελέσματα του 2014 αλλά και των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, προκύπτει ότι μόλις 162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών).

Το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων όλων των εποχών σημειώθηκε στα Αρχαία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (0, 95%) , ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Φιλολογίες.

Σφαγή είχαμε και στη Φυσική και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω οι βαθμολογίες από 17,5 έως 18,5 θεωρούνται πάρα πολύ καλές και αρκετά παιδιά από την περιοχή μας κατάφεραν να τις «πιάσουν».

Ωστόσο αρκετοί μαθητές από τα Λύκεια της Ρόδου ανήκουν στην κατηγορία των αριστούχων όπως για παράδειγμα στο 3ο Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) όπου τέσσερα παιδιά έβγαλαν πάνω από 19.380 μόρια το καθένα αλλά και στο Κολλέγιο όπου άλλα τρία κατάφεραν να συγκεντρώσουν άνω τις 19000 μόρια. Παράλειψη επίσης θα ήταν να αναφέρουμε ότι δεκάδες παιδιά συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες άνω των 18000 μορίων, καταφέρνοντας έτσι να πετύχουν την εισαγωγή τους στην σχολή προτίμησης τους.

Άξια συγχαρητηρίων είναι όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων εκπαιδευτικών με την ανακοίνωση των βάσεων τον Αύγουστο, σίγουρα η πλειοψηφία αυτών θα έχει επιτύχει την πρώτη προτίμησή της.

Όπως δήλωσε στην «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, οι βαθμολογίες των μαθητών ήρθαν χθες το πρωί με εταιρεία ταχυμεταφορών και μετά την παραλαβή τους μοιράστηκαν στα σχολεία του νησιού μας. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των υπολοίπων νησιών, αυτά ελέγχθηκαν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην συνέχεια στάλθηκαν τόσο από εδώ όσο και από το Υπουργείο Παιδείας.

Αισθήματα ικανοποίησης
Δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά και την ικανοποίησή τους οι επιτυχόντες μαθητές που μίλησαν χθες στην «Ροδιακή» για αυτή τους την προσπάθεια αλλά και για την επιτυχία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μέχρι χθες το απόγευμα, από τους πρώτους των πρώτων είναι ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος του Νικολάου που φοιτά στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.467 μόρια στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος είπε χαρακτηριστικά: «νιώθω ικανοποιημένος που απέδωσε η προσπάθεια που έκανα τόσο καιρό, που κατάλαβα τι θέλω από νωρίς και προσπάθησα να ακολουθήσω το στόχο αφήνοντας πίσω μερικά όπως εξόδους κ.α.».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ξεκίνησε την χρονιά έχοντας στο μυαλό του την Ιατρική Αθηνών για να έχει στόχο και να αναγκάσει τον εαυτό του να προσπαθήσει πιο σκληρά, όμως τώρα σκέπτεται και άλλες σχολές κυρίως Πολυτεχνικές.

Ο Κωνσταντίνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς, τους καθηγητές και τον αδελφό του για την στήριξή τους και κυρίως τον προπονητή του μπάσκετ κ. Κώστα Δόσπρα που του έμαθε ότι χωρίς προσπάθεια ορισμένα πράγματα δεν γίνονται!

Ευχάριστα έκπληκτος δήλωσε στην «Ροδιακή» και ο Μιχάλης Χατζηαναστάσης του Ιωάννη από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει την πολύ υψηλή βαθμολογία των 19.433 μορίων!

Μιχάλης Χατζηαναστάσης
Ο Μιχάλης Χατζηαναστάσης

«Δεν περίμενα ότι είχα γράψει τόσο, είμαι όμως απόλυτα ικανοποιημένος» είπε ο Μιχάλης προσθέτοντας πως έχει βάλει ήδη πλώρη για το Πολυτεχνείο!

Ο ίδιος αναφερόμενος στα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα δώσουν και αυτά το δικό τους αγώνα, τους συμβούλευσε να μην αφήνουν κενά και να μην παραζοριστούν στην αρχή και μετά να τα παρατήσουν, σιγά – σιγά όλα θα τα καταφέρουν!

Τώρα πάντως ο Μιχάλης ετοιμάζει βαλίτσες για Σαντορίνη και τα υπόλοιπα θα τα σκεφθεί αργότερα!

Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της και η Ελένη Αναστασιάδη του Ευθυμίου μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) που συγκέντρωσε 19.419 μόρια, καταφέρνοντας έτσι να πετύχει την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών η οποία είναι και η πρώτη προτίμηση της!

Ελένη Αναστασιάδη
Η Ελένη Αναστασιάδη

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και προσπαθώ να την ξεχάσω, όμως άξιζε γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μας»!

Ερωτηθείς για το «μυστικό της επιτυχίας της» η Ελένη δήλωσε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο «μυστικό», μόνο πολύ διάβασμα, σκληρή δουλειά και να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις πράγματα για να πετύχεις».

Η ίδια είπε πως ήξερε ότι είχε γράψει καλά, όμως δεν πίστευε ότι τα πήγε τόσο καλά και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους καθηγητές και τους δασκάλους της γιατί όπως τόνισε «χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει»!

Την μεγαλύτερη βαθμολογία στο σχολείο του στο Κολλέγιο Ρόδου όπου φοιτά, κατάφερε να συγκεντρώσει με 19.388 μόρια ο Νίκος Σουλούνιας ενώ παράλληλα συμπεριλαμβάνεται στις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν καταγραφεί φέτος στο νησί μας.

Νίκος Σουλούνιας
Ο Νίκος Σουλούνιας

Αλλά και η Αναστασία Κόσμου του Θεοδώρου – Ηρακλή, από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) είναι πολύ χαρούμενη και πως θα μπορούσε να νιώθει διαφορετικά αφού συγκέντρωσε 19.384 μόρια!

Αναστασία Κόσμου
Η Αναστασία Κόσμου

«Ήταν ένα αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό που δεν το περίμενα! Ήξερα ότι είχα πάει καλά, αλλά δεν μπορούσα να υπολογίσω. Τώρα οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Στόχος μου ήταν να γράψω καλά, ήθελα να δω μέχρι που μπορώ να φθάσω και τι μπορώ να καταφέρω και από εδώ και πέρα θα συζητήσω με τους γονείς και τους καθηγητές μου και θα αποφασίσω για τις σχολές που θα συμπεριλάβω στο μηχανογραφικό μου» είπε η Αναστασία.

Για την χρονιά που πέρασε, δήλωσε πως ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική, μία κουραστική χρονιά, ενώ για τους επόμενους υποψηφίους είπε ότι με συνεχές πρόγραμμα και αν έχουν οργάνωση μπορούν να τα καταφέρουν.

Η ίδια τώρα πλέον ετοιμάζεται για διακοπές και είναι το μόνο που σκέπτεται!

Συνολικά 19.074 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει και η Δέσποινα Γιασιράνη από το Κολλέγιο Ρόδου η οποία ετοιμάζει βαλίτσες για Ιατρική. Ερωτηθείς για τα προσόντα που απαιτούνται για μία τέτοια δοκιμασία η Δέσποινα είπε στη «Ροδιακή»: «πολύ ψυχραιμία, καλοί συγγενείς και καλός τρόπος ζωής, στήριξη από την οικογένεια αλλά το βασικό να μην υπάρχει άγχος. Είδα πολλά αξιόλογα παιδιά να «καίγονται» από το άγχος τους»!

Δέσποινα Γιασιράνη
Η Δέσποινα Γιασιράνη

Τώρα η Δέσποινα θα σκεφθεί προσεκτικά για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της και μετά …. Διακοπές!

Ικανοποιημένος, ανακουφισμένος, απίστευτα κουρασμένος αλλά πάνω από όλα δικαιωμένος, δηλώνει ο Σπύρος Τσατταλιός από το Κολλέγιο Ρόδου, που συγκέντρωσε 19.023 μόρια!

Σπύρος Τσατταλιός
Ο Σπύρος Τσατταλιός

«Ήτανε απίστευτα δύσκολη χρονιά, στερήθηκα και εγώ όπως και οι άλλοι εξόδους κα παρέες, υπήρχαν φορές που ήθελα να τα παρατήσω αλλά τελικά άξιζε τον κόπο»!

Όπως είπε ο Σπύρος από την αρχή δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, όμως η βαθμολογία του αυτή του ανοίγει την πόρτα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου είτε για την σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών είτε για πολιτικών μηχανικών.

Στα παιδιά που τώρα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις λέει πως θα πρέπει να έχουν όρεξη, να διαβάζουν όσο πάει, να μην το βάλουν κάτω και να πιστεύουν στους στόχους τους.

Πολύ καλά τα πήγε και ο Σεβαστιανός Πολίτης από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) ο οποίος συγκέντρωσε 18.920 μόρια και είναι αν όχι ο πρώτος από τους πρώτους του σχολείου του!

Ο Σεβαστιανός μιλώντας στη «Ροδιακή» δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, και είπε πως ήταν μία χρονιά πάρα πολύ πιεσμένη και με τα εύκολα και με τα δύσκολά της.

Σε ότι αφορά τα φετινά θέματα των πανελληνίων εξετάσεων είπε πως ισχύει αυτό που ακούγεται ότι δηλαδή ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τα περσινά σε όλα τα μαθήματα, αλλά κυρίως στην Βιολογία και μαθηματικά κατεύθυνσης καθώς και στη Φυσική όπου απαιτούνταν συγκέντρωση.

«Μυστικό» για την επιτυχία δεν υπάρχει, είπε ο Σεβαστιανός παρά μόνο οργάνωση, διάβασμα και καλή ψυχολογία.

Τώρα και ο Σεβαστιανός ετοιμάζεται να ξεκουραστεί και να κάνει τις διακοπές του.

Αλλά και η Κατερίνα Κουνιάταλη επίσης από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) είναι μεταξύ αυτών που συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες με 18.658 μόρια και ετοιμάζεται είτε για Φιλολογία είτε για Αγγλική Φιλολογία!

Κατερίνα Κουνιάταλη
Η Κατερίνα Κουνιάταλη

Όπως είπε η Κατερίνα ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά με αρκετές προσωπικές θυσίες, συστηματικό διάβασμα, μεθοδική μελέτη, καλή υποστήριξη από τους καθηγητές της, και με όλα αυτά κατάφερε να συγκεντρώσει αυτή τη βαθμολογία και να περάσει στην σχολή που επιθυμεί!

Μιλώντας για τα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια, είπε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν το διάβασμα και να μην αφήνουν κενά να έχουν υπομονή αλλά και να μην παραμελούν τον εαυτό τους να βρίσκουν χρόνο για τους ίδιους.

Τώρα πια η Κατερίνα ετοιμάζεται για διακοπές με τους φίλους και τους δικούς της ανθρώπους προκειμένου να καταφέρει να ξεκουραστεί!

Η Κωνσταντίνα Φουντουραδάκη φοιτά στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) και έδωσε εξετάσεις ακολουθώντας τη θετική κατεύθυνση συγκεντρώνοντας 18934 μόρια και καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες θέσεις στο σχολείο της.

Κωνσταντίνα Φουντουραδάκη
Η Κωνσταντίνα Φουντουραδάκη

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Κωνσταντίνα εξέφρασε την ικανοποίησή της αφού η βαθμολογία αυτή της επιτρέπει να φοιτήσει είτε στην Ιατρική είτε στο Πολυτεχνείο, σχολές που και οι δύο της αρέσουν.

Ερωτηθείσα για την χρονιά που πέρασε, δήλωσε πως ήταν όπως οι προηγούμενες και πως δεν δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως διότι δεν άφησε κενά από τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό και συμβούλευσε τα παιδιά που θα δώσουν τα επόμενα χρόνια πανελλαδικές εξετάσεις να μην περιμένουν την τρίτη Λυκείου για να διαβάσουν.

Βαλίτσες για την Ιατρική σχολή ετοιμάζει η Σμαράγδη Καραγεωργίου που φοιτά στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) και συγκέντρωσε 18.384 μόρια!

Σμαράγδη Καραγεωργίου
Η Σμαράγδη Καραγεωργίου

«Μόνο η Ιατρική με ενδιέφερε, τίποτα άλλο! Ήταν μία πιεστική χρονιά σε γενικές γραμμές όμως άξιζε το κόπο. Αν επρόκειτο να το ξαναπεράσω θα το έκανα προκειμένου να πετύχω την εισαγωγή μου στην Ιατρική» είπε η Σμαράγδη η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πολύ καλούς καθηγητές της όπως είπε που της συμπαραστάθηκαν και την βοήθησαν πολύ και ψυχολογικά, και της προσέφεραν την δυνατότητα για ότι καλύτερο!

Ως συμβουλή στους επόμενους υποψηφίους η Σμαράγδη είπε ότι θα πρέπει να έχουν πολύ καλό πρόγραμμα και να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα. Να δώσουν στο μάθημα βαρύτητας τους τον χρόνο μελέτης που χρειάζεται και όχι να μελετούν το μάθημα που τους αρέσει αλλά και να εκτιμούν πρακτικά τα μόρια τους και όχι με το συναίσθημα.

Η Σμαράγδη δηλώνει έτοιμη για Σαντορίνη και πως είναι το καλύτερο καλοκαίρι το φετινό!

Την εισαγωγή του στην Φαρμακευτική σχολή κατάφερε ο Βασίλης Κασάπης του Κυριάκου που φοιτά στο Ροδίων Παιδεία και συγκέντρωσε 18.980 μόρια!

Βασίλης Κασάπης
Ο Βασίλης Κασάπης

«Νομίζω ανταμείφθηκαν οι κόποι μου» δήλωσε ο Βασίλης από την Θεσσαλονίκη όπου ήδη βρίσκεται και περιέγραψε την χαρά του όταν χθες το πρωί του τηλεφώνησαν από το σχολείο του για να του πουν τα χαρμόσυνα νέα.

«Ήταν μία κοπιαστική χρονιά που απαιτούσε σταθερό ρυθμό μελέτης από την αρχή μέχρι το τέλος» είπε ο Βασίλης και συμβούλευσε τα επόμενα παιδιά να βρουν τον στόχο τους και να έχουν πάθος και όρεξη και θα τα καταφέρουν.

Πάνω από 18.000 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει και ο Ιωάννης Μαρινάκης που φοιτά στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου και ο οποίος μιλώντας στην «Ροδιακή» δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίηση του.

Ιωάννης Μαρινάκης
Ο Ιωάννης Μαρινάκης

«Δεν θα έλεγα ότι έκανα πάρα πολλές θυσίες, και τελικά πήγα πολύ υψηλότερα από ότι προσδοκούσα» είπε ο Γιάννης ο οποίος αρχικά είχε βάλει στόχο την Παιδαγωγική της Ρόδου όμως τώρα μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας του όλα αλλάζουν όπως τόνισε και θα χρειαστεί να σκεφθεί περισσότερο τις επιλογές του. Τώρα ο Γιάννης ετοιμάζει βαλίτσες για την Μυτιλήνη όπου θα παρακολουθήσει σεμινάριο για κλασική κιθάρα, και το καλοκαίρι του περιλαμβάνει πολύ μουσική και ξεκούραση.

Σε ότι αφορά τα παιδιά που δώσουν την επόμενη χρονιά εξετάσεις, τους λέει ότι χρειάζεται προσπάθεια όχι όμως υπερβολική και σίγουρα όχι άγχος.

Πάρα πολύ χαρούμενη είναι και η Αναστασία Μητσοπούλου από το Κολλέγιο Ρόδου για τις 18.872 μόρια που συγκέντρωσε!

Αναστασία Μητσοπούλου
Η Αναστασία Μητσοπούλου

«Προσπάθησα να μην έχω κενά και κυρίως να πολεμήσω το άγχος μου» είπε η Αναστασία στην «Ροδιακή» και πρόσθεσε πως καθοριστικής σημασίας ήταν η στήριξη που είχε από τους καθηγητές της έως το τέλος με αποτέλεσμα αυτή της την επιτυχία.

Η ίδια τώρα ετοιμάζεται για διακοπές και μετά για την σχολή Νομικής όπου επιθυμεί να εισαχθεί!

Ικανοποιημένος δηλώνει και ο Μάνουελ Γκάττι από το 1ο ΓΕΛ (Βενετόκλειο) Ρόδου που συγκέντρωσε 18.375 μόρια!

Μάνουελ Γκάττι
Ο Μάνουελ Γκάττι

Όπως ο ίδιος είπε από μικρός του άρεσε η έρευνα, να φτιάχνει πράγματα για αυτό και μάλλον προσανατολίζεται πως την σχολή μηχανολόγων – μηχανικών.

Το «μυστικό» της επιτυχίας δεν είναι άλλο από την σκληρή δουλειά και τους στόχους που θα πρέπει να έχεις, όπως είπε και παρότρυνε τα επόμενα παιδιά να δουλέψουν ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ο Μάνουελ ευχαρίστησε το σχολείο, το φροντιστήριο, τους φίλους και την οικογένειά του που τον βοήθησαν σε αυτή την σκληρή δουλειά που έκανε και δήλωσε ότι πλέον ετοιμάζεται για διακοπές!

Για μηχανολόγος προετοιμάζεται η Κατερίνα Θεοδωράτου από το Λύκειο Ιαλυσού και έχει κάθε λόγο να το κάνει αφού συγκέντρωσε 18.153 μόρια!

«Είμαι χαρούμενη και χαίρομαι που πιάνω την σχολή που θέλω και μου αρέσει και νιώθω πολύ τυχερή. Προσπάθησα όλη την χρονιά, είχα καλή ψυχολογία όταν έγραφα και η προσπάθεια μου ανταμείφθηκε» είπε η Κατερίνα.

Η ίδια συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους «να προσπαθούν και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα βρουν το δρόμο τους, κάτι που να τους αρέσει και να είναι καλοί σε αυτό».

Περί τα 18.100 μόρια συγκέντρωσε και η Χαρά Οικονόμου από το Λύκειο Αφάντου και δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

«Έχω λίγο άγχος για τις βάσεις γιατί θα ήθελα να πετύχω σε κάποια ιατρική σχολή» είπε η Χαρά η οποία ωστόσο πρόσθεσε ότι τώρα ετοιμάζεται για διακοπές.

Η ίδια συμβουλεύει τα παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα δώσουν εξετάσεις να οργανώσουν καλά το χρόνο τους και θα έχουν επιτυχία.

Τέλος ευχαρίστησε τους καθηγητές και την οικογένεια της για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της.

Την εισαγωγή του στην σχολή της προτίμησης του κατάφερε και ο Γιώργος Δόσπρας από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) συγκεντρώνοντας 18.357 μόρια! Ο ίδιος μιλώντας στην «Ροδιακή» δηλώνει πολύ ικανοποιημένος και προσθέτει ότι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, ίσως η δυσκολότερη για κείνον μέχρι τώρα καθώς είχε να συνδυάσει και τις προπονήσεις στο μπάσκετ με την ομάδα του Ιαλυσου όπου παίζει.

Γιώργος Δόσπρας
Ο Γιώργος Δόσπρας

«Ήταν δύσκολος συνδυασμός, αρκετές φορές σωματική και ψυχική κούραση μαζί» είπε ο Γιώργος προσθέτοντας ότι όμως ο καλός προγραμματισμός, το επιμελές και συνεχές διάβασμα φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους καθηγητές του και συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια τους και τους ευχήθηκε καλή τύχη στην ζωή τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Όσο για το καλοκαίρι τον περιμένει προπόνηση και ξεκούραση!

Πολύ καλά τα πήγε και η Κυριακή Ακκούρη από το Ροδίων Παιδεία η οποία συγκέντρωσε 18.367 μόρια.

Κυριακή Ακκούρη
Η Κυριακή Ακκούρη

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, καθώς και όλους τους καθηγητές μου που με στήριξαν αυτή τη δύσκολη χρονιά» δήλωσε η Κυριακή.

Έτοιμος για να … πετάξει είναι ο Αριστείδης Μερτσάρης από το Λύκειο Ιαλυσού που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.041 μόρια αφού έχει επιλέξει την σχολή Ικάρων και το τμήμα Ιπτάμενων!

Αριστείδης Μερτσάρης
Ο Αριστείδης Μερτσάρης

«Έχω πετύχει τον στόχο μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος» είπε ο Αριστείδης ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει και τα αγωνίσματα την επόμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος συμβουλεύει ότι « δεν πρέπει να αφήσεις το διάβασμα ποτέ, ακόμη και αν κάτι δεν πάει καλά αν πέφτεις πρέπει να σηκώνεσαι»!

Όσο για το καλοκαίρι του, περιλαμβάνει χαρά και εργασία αφού όπως είπε πριν να πετάξει, θέλει να μάθει να οδηγεί .. αυτοκίνητο!

Αλλά και η Χρυσάνθη Διακοσταματίου από το Κολλέγιο Ρόδου «ανοίγει φτερά» για την Νομική σχολή αφού συγκέντρωσε 18.622 μόρια!

Χρυσάνθη Διακοσταματίου
Η Χρυσάνθη Διακοσταματίου

Η ίδια μιλώντας στην «Ροδιακή» δηλώνει ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα, και πρόσθεσε πως οι θυσίες που έκανε όλη τη χρονιά πήγαν χαλάλι.

Πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη είναι και η Δώρα Αποστολάκη από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.262 μόρια!

Δώρα Αποστολάκη
Η Δώρα Αποστολάκη

«Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά με πίεση και άγχος όμως με ένα καλό πρόγραμμα όλα πάνε καλά» είπε η Δώρα η οποία και πλέον εξετάζει τις επιλογές που έχει μετά την πολύ καλή βαθμολογία που συγκέντρωσε.

Πολύ καλά τα πήγε και η Αιμιλία Συμεωνίδη από το Ροδίων Παιδεία η οποία συγκέντρωσε 18.218 μόρια.

Αιμιλία Συμεωνίδη
Η Αιμιλία Συμεωνίδη

«Σήμερα οι κόποι μας ανταμείφθηκαν! Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια και τους καθηγητές μου για τη στήριξη τους καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και την πίστη τους σε μένα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία» δήλωσε η Αιμιλία.

Φωτεινή Κατσούρη
Η Φωτεινή Κατσούρη

Πρώτη στο σχολείο της, στο Λύκειο Σορωνής ήρθε σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις η Φωτεινή Κατσούρη που συγκέντρωσε 16.370 μόρια.

Η ίδια μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε ότι χάρηκε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε την οικογένεια, τους δασκάλους της και ιδιαίτερα το φροντιστήριό της που της έδιναν κουράγιο, δύναμη και επιμονή για να συνεχίσει την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Θέλει να εισαχθεί σε κάποια οικονομική σχολή όμως τώρα προέχουν οι … διακοπές!

Πολύ καλά τα πήγε και ο Περικλής – Χρυσοβαλάντης Ζιάκης από το Ροδίων Παιδεία ο οποίος συγκέντρωσε 17.600 μόρια.

Περικλής - Χρυσοβαλάντης Ζιάκης
Ο Περικλής - Χρυσοβαλάντης Ζιάκης

«Ήταν ένας αγώνας που έδωσα εγώ και όλη μου η οικογένεια. Θα ήθελα το αποτέλεσμα να είναι λίγο καλύτερο, έκανα μία προσπάθεια όπως όλοι αρκετά δυνατή, όπου στερηθήκαμε πολλές εξόδους ζήσαμε δύσκολες νύκτες, το παλέψαμε παρά τις δυσκολίες που μας έφεραν αυτοί από επάνω».

Τώρα ο Περικλής – Χρυσοβαλάντης θα ηρεμήσει θα απολαύσει το καλοκαίρι του και μετά τα κάνει τις επιλογές του!

Ευχαριστημένος διότι έχει πετύχει το στόχο του δηλώνει και ο Ιωάννης Παπαστεφάνου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) που συγκέντρωσε 17.993 μόρια.

Ιωάννης Παπαστεφάνου
Ο Ιωάννης Παπαστεφάνου

«Διαβάσαμε πολύ όλη τη χρονιά και πετύχαμε» είπε ο Γιάννης ο οποίος και ευχαρίστησε τους γονείς, τους καθηγητές και τον Λυκειάρχη του που τον στήριξαν.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις δήλωσε ότι είναι «μία δοκιμασία που κάνει τον μαθητή πολύ πιο δυνατό και παρόλο που δεν γίνεται με τον πιο σωστό τρόπο που θα μπορούσε να γίνει, τον κάνει να καταλάβει πως αν αγωνιστεί θα τα καταφέρει».

Για αυτό και προσθέτει πως η οργάνωση, το σωστό διάβασμα και το ανεβασμένο ηθικό είναι σημαντικά στοιχεία σε αυτήν την δοκιμασία.

Στους επόμενους υποψήφιους συμβουλεύει «να μην τα παρατάνε ποτέ και ακόμα όταν βλέπουν ότι δεν θα τα καταφέρουν να αδιαφορούν για τα σημάδια και να συνεχίζουν να αγωνίζονται»!

Χαρούμενη είναι και η Μιχαηλία – Ραφαηλία Παπαγεωργίου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) που συγκέντρωσε 17.092 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της σε κάποια οικονομική σχολή είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στον Πειραιά.

«Χρειάζεται συστηματική μελέτη, ψυχραιμία, και όχι άγχος» δηλώνει η Μιχαηλία – Ραφαηλία.
Ενδεικτικά ορισμένα από τα παιδιά που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ανά σχολείο είναι τα εξής:

3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ)
1 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19,35
2 ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 19,37
3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ 19,3
4 ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 19,23
5 ΚΑΛΑΕΝΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 18,78
6 ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ 18,69
7 ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΣΙΝΗ 18,53
8 ΓΙΟΝΟΒΙΤΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 18,48
9 ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18,21
10 ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 18,08
11 ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 18,19
12 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 17,9
13 ΚΙΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18
14 ΠΑΠΑΛΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 17,87
15 ΚΑΤΕΒΑΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 18,12
16 ΔΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 17,38
17 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 17,33
18 ΖΕΡΒΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 17,33
19 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ 17,72
20 ΤΣΙΚΝΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ 17,75
21 ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΤΩΡ 17,1
22 ΒΑΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 17,42
23 ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 17,63
24 ΜΙΧΑΗΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 17,23
25 ΚΑΛΛΙΓΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 16,99
26 ΠΕΡΔΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ 17,35
27 ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 16,62
28 ΚΑΡΑΒΟΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16,88
29 ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 16,41
30 ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 16,69
31 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16,78
32 ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 17,25
33 ΠΑΤΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17,23
34 ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16,21
35 ΤΣΑΚΩΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 16,13
36 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 16,11
37 ΦΤΑΚΛΑ ΣΕΒΑΣΤΗ 16,23
38 ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16,68
39 ΦΥΚΑ ΦΛΩΡΑ 16,32
40 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 15,06
41 ΣΩΤΗΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑ 15,78
42 ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 14,9
43 ΝΤΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 15,92
44 ΜΠΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14,61
45 ΔΕΣΤΟΥΝΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 14,75
46 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 15,4
47 ΚΟΛΑΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 14,77
48 ΑΥΓΕΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 14,46
49 ΜΑΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 14,26
50 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ 15,67

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΡΙΑ
1 Σουλούνιας Νκόλαος 19388
2 Γιασιράνη Δέσποινα 19074
3 Τσατταλιός Σπυρίδων 19023
4 Μητσοπούλου Αναστασία 18872
5 Διακοσταματίου Χρυσάνθη 18622
6 Σωτόπουλος Χρήστος 18599
7 Θεοχάρους Λεωνίδας 18595
8 Τσελέπης Κωνσταντίνος 18441
9 Κουντούρης Μιχαήλ 18364
10 Μητσοπούλου Κυριακή 18131
11 Κυπριώτη Ζηνοβία 17586
12 Κώστας Βασίλειος 17296
13 Κυπριώτης Ελευθέριος 17048

1ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ (ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ)
Θετική κατεύθυνση
1.Σεβαστιανός Πολίτης 18.920 μόρια
2.Καραγεωργίου Σμαράγδη 18.384 μόρια
3.Δόσπρας Γιώργος 18.357 μόρια
4.Αποστολάκη Θεοδώρα 18.262 μόρια
5.Καρυδάκη Αντιγόνη 17.013 μόρια
Θεωρητική κατεύθυνση
1.Κουνιάταλη Κατερίνα 18.658 μόρια
2.Παπαστεφάνου Ιωάννης 17.993 μόρια
3.Κίτσου Άννα 17.418 μόρια
Τεχνολογική κατεύθυνση
1.Γκάττι Μάνουελ 18.375 μόρια

4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
1.Μαρινάκης Ιωάννης 18.310 μόρια
2.Λαυρέντζου Γραμματική 17.870 μόρια
3.Βονάκη Τσαμπίκα 16.930 μόρια

2ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ (ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ)
Φουντουραδάκη Κωνσταντίνα
Μαλιφατούραντης Αλέξης
Γεροντής Μανώλης
Μαστορίδη Λίνα
Μπάκης Χρήστος
Χατζηγεωργίου Γιώργος
Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος
Παπαγεωργίου Μιχαηλία – Ραφαηλία

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακκούρη Κυριακή
Ζιάκης Περικλής-Χρυσοβάλαντης
Κασάπης Βασίλειος
Λιαράκου-Φίσερ Ελίζαμπετ
Παρασκευάς Σταμάτης
Συμεωνίδη Αιμιλία-Ιζαμπέλλα

ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ
Θεοδωράτου Αικατερίνη 18.153 μόρια
Αριστείδης Μερτσάρης 18.041 μόρια
Βιολέτα Τρουμπογιάννη 16.733 μόρια

ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΡΩΝΗΣ
Κατσούρη Φωτεινή
Αρφαράς Νικόλαος
Βασίλης Περνάρης
Καλαμαρά Στεργούλα
Καλαμαρά Ειρήνη

ΛΥΚΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ
Αλέξανδρος Χατζηκαντής
Χαρά Οικονόμου

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών