Εικόνες ντροπής στο πάρκο της οδού Βύρωνος

Εικόνες ντροπής στο  πάρκο της οδού Βύρωνος

Εικόνες ντροπής στο πάρκο της οδού Βύρωνος

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Παραμελημένο, γεμάτο σκουπίδια, αγριόχορτα και δυσοσμία συμπληρώνουν το παζλ

Παραμελημένο, γεμάτο σκουπίδια, κλαδιά και φυτά είναι εν μέσω τουριστικής σεζόν το πάρκο της οδού Βύρωνος, στην πόλη μας, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο τόσο για τους τουρίστες του νησιού μας, όσο και για τους συντοπίτες μας.

Δίπλα από μια πολυσύχναστη πύλη της Παλιάς Πόλης και πολύ κοντά στη νέα μαρίνα, το πάρκο της οδού Βύρωνος που ξεκινάει λίγο μετά τη Μεσαιωνική Τάφρο και τελειώνει στην πύλη "Κόκκινη Πόρτα" στην Παλιά Πόλη, είναι πιο παραμελημένο από ποτέ!

Σκουπίδια και κλαδιά δεν έχουν μαζευτεί εδώ και μέρες
Σκουπίδια και κλαδιά δεν έχουν μαζευτεί εδώ και μέρες


Στο φωτορεπορτάζ που πραγματοποίησε χθες η "Ροδιακή", διακρίνεται η παραμέληση του πάρκου, τα χόρτα του οποίου φρόντισαν να κουρέψουν μέχρι.. τα μισά του, δηλαδή μέχρι εκεί που βρίσκονται τα όργανα γυμναστικής που τοποθέτησε πριν δύο χρόνια ο δήμος. Από εκεί και έπειτα, μέχρι και την πύλη "Κόκκινη Πόρτα", τα χόρτα ξεπερνούν το ένα μέτρο. Ταυτόχρονα, τα κυπαρίσσια που βρίσκονται στη μεριά του δρόμου, κλαδεύτηκαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, χωρίς ωστόσο ακόμη να τα έχουν μαζέψει! Αποτέλεσμα αυτού, μέρος του πάρκου να είναι γεμάτο κλαδιά και ταυτόχρονα γεμάτο σκουπίδια.

Τα σκουπίδια μάλιστα, διακρίνονται σε όλο το μήκος της οδού Βύρωνος, στο σημείο που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη η λαϊκή αγορά. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πολλά από τα σκουπίδια μετά τη λαϊκή αγορά της περασμένης Πέμπτης, δεν μαζεύτηκαν! Σωρός από σκουπίδια βρίσκεται τόσο στο πάρκο, όσο και σε διάφορα σημεία επι της οδού Βύρωνος όπως π.χ. έξω από το Στάδιο του Διαγόρα αλλά και ανάμεσα στα κομμένα κλαδιά.

Τα χόρτα στο πάρκο της οδού Βύρωνος ξεπερνούν το ένα μέτρο


Ένα πάρκο και ένας δρόμος, από το οποίο καθημερινά περνούν τουρίστες και συμπολίτες μας, και έρχονται δυστυχώς σε εβδομαδιαία βάση αντιμέτωποι με ντροπιαστικές εικόνες και έντονη δυσοσμία, ενώ εκείνες τις μέρες το περίφημο πάρκο με τα υπαίθρια όργανα είναι σχεδόν απλησίαστο για όλους.


Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχει αναφερθεί ξανά η "Ρ" με ρεπορτάζ της στο συγκεκριμένο πάρκο, στη δυσοσμία που προκαλείται από τα σάπια φρούτα και τα λαχανικά τα οποία δεν μαζεύουν μετά από τη λαϊκή αγορά αλλά και τα δεκάδες σκουπίδια που συσσωρεύονται, ενώ μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περσινής τουριστικής σεζόν, αντιμετωπίσαμε και το φαινόμενο κατάληψης του συγκεκριμένου πάρκου από ομάδα τσιγγάνων!


Ας ελπίσουμε για τη φετινή χρονιά να μη δούμε πάλι τέτοιου είδους ντροπιαστικές εικόνες, και να καθαριστεί άμεσα το πάρκο τόσο από τα χόρτα και τα πεταμένα κλαδιά, όσο και απο τα δεκάδες σκουπίδια.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας