Στην Κω ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας - Ανακοίνωσε την Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο στην Πόλη

Στην Κω ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας - Ανακοίνωσε την Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο στην Πόλη

Στην Κω ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας - Ανακοίνωσε την Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο στην Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κω βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. κ. Ιερεμίας, όπου προεξήρχε Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Στο κήρυγμα του, εξέφρασε την χαρά του που για άλλη μια φορά βρίσκεται στην αγαπημένη, ιδιαίτερη πατρίδα του την Κω.

Παράλληλα κάλεσε το ποίμνιο του, να αντιμετωπίζει με υπομονή και Χριστιανική αγάπη, όλες τις δυσκολίες που περνάει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και παγκόσμια όλη η ανθρωπότητα.

Ο σεμνός και αξιαγάπητος Ιεράρχης, μας ανακοίνωσε και μια σημαντική είδηση.

Έπειτα από 1.500 χρόνια και μετά από πενήντα πέντε χρόνια σκέψης, σχεδιασμού και προετοιμασίας, θα λάβει χώρα μια μεγάλη Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδος. Η ιδέα που ξεκίνησε το 1960, θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της Πεντηκοστής μετά το επόμενο Πάσχα του 2016.

Οι σύνεδροι θα είναι 24 Ιεράρχες από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και πολλοί εκπρόσωποι και Αρχιερείς, διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Θα γίνει υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με την συμμετοχή των απανταχού λοιπών Πατριαρχικών εδρών.

Η μεγάλη αυτή Οικουμενική Συνοδός, θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπως έγινε και η τελευταία στην Βασιλεύουσα.

Για το θέμα αυτό, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη ειδική άδεια από τις Τουρκικές αρχές.

Τα θέματα της Πανορθοδόξου Ιεράς Οικουμενικής Συνόδου, θα είναι πολλά και ποικίλα και θα ανακοινωθούν σε σχετικά Εκκλησιαστικά προγράμματα.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η ενοριακή αδελφότης του Αγίου Νικολάου, προσέφερε φιλόξενο πρωινό στον Μητροπολίτη Ελβετίας.

Εκεί ο Μητροπολίτης κ. κ. Ιερεμίας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συλλειτουργούς ιερείς, όπως τον π. Γεώργιο, τον π. Βασίλειο και τον Ιεροδιάκονο Αμβρόσιο. Παράλληλα συνομίλησε και με αρκετούς συμπατριώτες και παλιούς συμμαθητές του. Επίσης ο κ. κ. Ιερεμίας, ευχαρίστησε στην ομιλία του τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Αντιμάχεια, όπου προέστη Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Παναγίας.

Πηγή: aegeanews.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ