Απευθείας στην τρόικα το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Απευθείας στην τρόικα το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Απευθείας στην τρόικα το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Το ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος

Διάλογο απευθείας με τους δανειστές που σκοπό θα έχει την εκ νέου διαπραγμάτευση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, μελετά να ξεκινήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο δηλώσεών του στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το θέμα, κατόπιν σχετικής ερώτησης.
Μάλιστα τόνισε ότι επειδή οι αποφάσεις σε ότι αφορά τη χώρα παίρνονται πλέον από τις… Βρυξέλλες οι συζητήσεις θα μεταφερθούν εκεί όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτές θα γίνουν με έναν αξιοπρεπή και ευπρεπή τρόπο.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΠΝΑΙ θα στρατευθεί με όσους επιδιώξουν συνάντηση με το νέο υπουργό οικονομικών με αίτημα την παράταση ισχύος του καθεστώτος, δήλωσε τα εξής:
«Η περιφέρεια θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε εδράζεται πάνω σε πραγματικά στοιχεία και σε αλήθεια. Δεν θα είναι αρωγός σε καμία απόπειρα επικοινωνιακής προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Και η περιφέρεια από εδώ και πέρα θα είναι αρωγός μόνο σε όσους είναι ρεαλιστές και αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και έχουν πρόταση με περιεχόμενο με ουσία δεν είναι στα σύννεφα, αιθεροβάμονες και δε λειτουργούν με στόχο και σκοπό να διασώσουν πολιτικά τον εαυτό τους και την καριέρα τους.

Όσοι έχουν αποφασίσει να υπηρετήσουν τον τόπο και τις ανάγκες του θα μας βρουν στο πλευρό τους από όπου και αν προέρχονται. Δεν έχουμε καμία προϋπόθεση που να έχει να κάνει με πολιτικές πεποιθήσεις.
Μοναδικός στόχος είναι να υπηρετήσουμε το καλό του τόπου.

Απαντώ τώρα στο πολύ ειδικό ερώτημα: Άλλο σχέδιο νόμου διανεμήθηκε την παραμονή της συνεδρίασης της βουλής σε ότι αφορά τους συντελεστές, άλλο κατατέθηκε στη βουλή και πρωτοκολλήθηκε και άλλο ψηφίστηκε. Όποιος θέλει να κάνει ραντεβού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να περάσει στην κοινωνία ένα μήνυμα ότι ξέρετε τίποτα δεν έχει τελειώσει και είναι μαχητά όλα αυτά που εμείς μέσα στη ζάλη μας από την κωλοτούμπα ψηφίσαμε χθες να πάει να κάνει το ραντεβού μόνος του.
Γιατί τους έξι μήνες που προηγήθηκαν είχαν τη δυνατότητα και υποχρέωση να κάνουν όχι ένα αλλά εκατό ραντεβού και όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά υπονόμευσαν αυτούς που τα έκαναν.

Τώρα είναι πάρα πολύ αργά για δάκρυα. Οι συζητήσεις που έχουν να κάνουν με αυτά τα θέματα σε ότι αφορά εμάς μεταφέρονται στις Βρυξέλλες.

Εκεί είναι πλέον το κέντρο λήψης των αποφάσεων σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, κάνω λάθος; Εκτός αν δε γνωρίζω καλά την ελληνική γλώσσα και δεν καταλαβαίνω τι ψήφισε η βουλή προχθές. Ψήφισαν λοιπόν οι περήφανοι συμπατριώτες μας οι αδούλωτοι ότι η χώρα κυβερνάται από τους δανειστές. Θα απευθυνθούμε στους δανειστές λοιπόν για τα θέματα αυτά».

Σε ερώτηση της «Ρ» αν θα ξεκινήσει μαζί τους διάλογο ο κ. Χατζημάρκος απάντησε «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε και θα το κάνουμε με ένα τρόπο ευπρεπή, αξιοπρεπή και ενδεχομένως κάποιοι να πάρουν και το μήνυμα του πώς γίνονται οι επαφές αυτές με τους Αγγλοσάξονες».

Σε σύγχυση οι βουλευτές
Παράλληλα αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στη στάση των κυβερνητικών βουλευτών ο περιφερειάρχης δήλωσε:
«Οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι σε μία απολύτως δικαιολογημένη σύγχυση. Γιατί το να περιστρέφεσαι συνέχεια γύρω από τον εαυτό σου, σου δημιουργεί μία ζαλάδα. Έχουν την κατανόηση όλων μας, από εκεί και πέρα αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει άλλοθι, για όλη τους τη συμπεριφορά και πολύ περισσότερο για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους και με κανένα τρόπο δεν μπορούν να μεταφέρουν αλλού τις ευθύνες της ανευθυνότητάς τους και της αποτυχίας τους, να προστατέψουν αυτά που παρέλαβαν αλλά να το ξεπουλήσουν με αυτόν τον τόσο εύκολο και χυδαίο τρόπο μέσα σε ένα πεντάμηνο.
Η ιστορία τους κρίνει όλους. Μέχρι τότε τους κρίνει η ζωή και η καθημερινότητα. Και η ζωή και η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρές μαζί τους».

Διαβάστε ακόμη

Το Άγιο Φως στη Ρόδο

Ισχυρή σύσταση απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πάσχα στο Καστελλόριζο θα κάνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Από 9,89 έως και 14,50 η τιμή του αρνιού στην τοπική αγορά

Αιγιαλοί: Πήρε ΦΕΚ το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης-Τι περιλαμβάνει

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής