Σύσκεψη και λήψη μέτρων στην Κάλυμνο για το φαινόμενο του παραεμπορίου

Σύσκεψη και λήψη μέτρων στην Κάλυμνο για το φαινόμενο του παραεμπορίου

Σύσκεψη και λήψη μέτρων στην Κάλυμνο για το φαινόμενο του παραεμπορίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 101 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί της Καλύμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24/7/2015 στο δημοτικό κατάστημα.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής, παρευρέθηκαν και πήραν μέρος, ο Έπαρχος Καλύμνου, ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εμπόρων Καλύμνου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Ρήγας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Εμπορείου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και στοχευμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί συνολικά το φαινόμενο, με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Ο κος δήμαρχος στην εισήγησή του σημείωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εμπορικής δραστηριότητας στο νησί μας και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη καθορισθεί από την αρμόδια δημοτική επιτροπή, συγκεκριμένες θέσεις στάσιμου εμπορείου για τους μικροπωλητές που κατέχουν νόμιμη άδεια.

Επιπλέον, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η δημοτική αρχή με τη συμβολή της δημοτικής αστυνομίας, η οποία έχει πλέον ενεργοποιηθεί και έχει λάβει τις σχετικές οδηγίες, προβαίνει ήδη καθημερινά σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Στη σύσκεψη καθορίσθηκαν συγκεκριμένες ομάδες, αποτελούμενες από υπαλλήλους όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, οι οποίες θα διενεργούν από δω και στο εξής, τους σχετικούς ελέγχους.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»