Το ατύχημα του Ολυμπιονίκη Νίκου Χατζηγιακουμή και η νοσηλεία του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μελβούρνης

Το ατύχημα του Ολυμπιονίκη Νίκου Χατζηγιακουμή και η νοσηλεία του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μελβούρνης

Το ατύχημα του Ολυμπιονίκη Νίκου Χατζηγιακουμή και η νοσηλεία του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μελβούρνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1325

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Χατζηγιακουμής τραυματίας - Ο Χ”Σάββας δεν θα μετάσχη της Εθνικής Εφηβικής ομάδος

Πληροφορίαι εξ Αυστραλίας αναφέρουν ότι ο εξαίρετος Ρόδιος κωπηλάτης Νίκος Χατζηγιακουμής, πρωταθλητής Ευρώπης, υπέστη ατύχημα κατά την διάρκειαν της εργασίας του. Αποτέλεσμα τούτου ήτο να τραυματισθή σοβαρώς εις την χείραν και ωμοπλάτην. Τώρα νοσηλεύεται εις εν στρατιωτικόν νοσοκομείον της Μελβούρνης.

Εις αθλητικούς συντάκτας εν τοπίων εφημερίδων ξένων και ελληνικών, οι οποίοι τον επεσκέφθησαν, εδήλωσεν εις σχετικήν των ερώτησιν ότι δεν πρόκειται να αγωνισθή κατά τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνας με τα Ελληνικά χρώματα.

Η απόφασις αυτή, ως άλλωστε έχομεν προ καιρού αναγράψει, ελήφθη από τον Χατζηγιακουμή κατόπιν της μη αποστολής υπό της κωπηλατικής Ομοσπονδίας ποσού 12.000 χμών δια την αγοράν λέμβου “σκιφ” με την οποίαν θα εσυνέχιζε τας προπονήσεις του.

Κατά τας αυτάς πληροφορίας ο Νίκος Χατζηγιακουμής ευρίσκεται ήδη εκτός κινδύνου.

ΟΙ ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
Εν όψει των Πανδωδεκανησιακών αγώνων στίβου, τα σωματεία μας ήρχισαν εντατικάς προετοιμασίας δια την πραγματοποίησιν όσον το δυνατόν καλυτέρας εμφανίσεως και αποσπάσεως της γενικής βαθμολογίας.
Ιδιαιτέρως ο ΑΟΝ θα παρουσιάση εφέτος νέους και εκλεκτούς αθλητάς, ιδιαίτερα στις ρίψεις άλμα επί κοντώ, άλμα εις ύψος και δρόμους ταχυτήτων.
Σχετικώς πληροφορούμεθα ότι ο γνωστός μπασκετμπωλίστας του ΑΟΝ Χρήστος Παπαδέας, έχει ατομικόν ρεκόρ 3.20 μέτρα. Ούτως εάν κατορθώση να πιάση τρία μόνο μέτρα, καταρρίπτει την Πανδωδεκανησιακή επίδοσι του Καμπούρη Τριανταφύλλου 2.80.
Στις ρίψεις οι Θωμόγλου, Κωστοκανέλης, Μαυράκης, θα παίξουν ασφαλώς πρωτεύοντα ρόλον.
Ούτως ο ΑΟΝ θα πραγματοποιήση εφέτος αρίστην εμφάνισιν.

Ο ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
Πληροφορούμεθα ότι ο εξαίρετος “σπρίντερ” του Διαγόρα Ιωάννης Χατζησάββας δεν πρόκειται να μετάσχη της Εθνικής Εφηβικής ομάδος η οποία θα αγωνισθή εις Βελιγράδιον. Τούτο οφείλεται εις λόγους υγείας.
Ως γνωστόν ο Ιωάννης Χατζησάββας είχε προκριθή με τον Γεωργόπουλο και Τσαλαματιανό δια τα 100 και 200 μέτρα, με χρόνους 11”1/10 και 24”.
Π.Κ.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΥΓΓΡΟΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Οι άσσοι του Ουγγρικού ποδοσφαίρου, θα κατέλθουν εις Ρόδον δια να δώσουν δύο συναντήσεις με τον “ΔΙΑΓΟΡΑ”

Κατ’ ασφαλείς πληροφορίας ο Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ δια του κ. Βγενοπούλου Προέδρου της Ε.Π.Σ. Αθηνών υπέβαλε προτάσεις προς την Μικτήν Βουδαπέστης όπως αύτη επιστρέφουσα εκ Κύπρου δώση δύο αγώνας εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου την προσεχή εβδομάδα.

Αι προτάσεις του ΔΙΑΓΟΡΑ εγένοντο δεκταί κατ’ αρχήν υπό των Ούγγρων και αι συζητήσεις στρέφονται τώρα εις το οικονομικό ζήτημα το οποίο θα επιλυθή δια καταδειχθείσης κατανοήσεως και των δύο ομάδων.

Ηδη ο Διαγόρας κινείται δια την εξασφάλισιν των σχετικών αδειών παρά των αρμοδίων.
Εάν η κάθοδος των Ούγγρων επιτευχθή θα θεωρηθή αναμφιβόλως ως η μεγαλυτέρας επιτυχία εις Δωδεκάνησον.

Το όλον ζήτημα χειρίζεται τώρα εις Αθήνας ο σύμβουλος του Διαγόρα κ. Γ. Τριανταφύλλου και εντός της σήμερον αναμένεται δια τηλεφωνικής συναδιαλέξεως μετά του Διαγόρα η ρύθμισις των λεπτομερειών.

ΝΙΚ. ΒΡΑΤ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Η Σχολική Εφορεία του 5/ταξίου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ισιδώρου-Ρόδου θεωρεί καθήκον αυτής επιβεβλημένον όπως και δημοσία εκφράση τας ευχαριστίας της προς τον άρτι αφιχθέντα εξ Αμερικής κ. Εμμανουήλ Μανωλάν καθώς και πάντας τους εκεί ομογενείς οίτινες ευγενώς συνέβαλον εις την περισυλλογήν εκατόν (100) δολλαρίων υπέρ των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ισιδώρου-Ρόδου.

Εν Αγίω Ισιδώρω τη 16/9/55
Ο Πρόεδρος
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΤΟΣ

ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ
Χθες δια του κοτέρου “Λαίδυ Μαίη” αφίκετο ο Μεξικανός διπλωμάτης Φλόρες εκ Κωνσταντινουπόλεως. Επί του αυτού κοτέρου επιβαίνει και ο Υπουργός των Οικονομικών του Μεξικού κ. Ουντάρια.

ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ 80 ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΟΙ
Σήμερον αναμένεται να καταπλεύση εις τον λιμένα μας το ατμόπλοιον “Αικατερίνη” με τους 80 καθηγητάς οι οποίοι θα μετάσχουν στο Οδοντοστοματολογικόν συνέδριον.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες