Δεν θα δικαστεί ο κτηνοτρόφος που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Δεν θα δικαστεί ο κτηνοτρόφος που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Δεν θα δικαστεί ο κτηνοτρόφος που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 402 ΦΟΡΕΣ

Όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Δεν θα δικαστεί τελικά, ο 50χρονος κτηνοτρόφος που πριν από τέσσερα χρόνια είχε ανεβεί στην οροφή του σπιτιού του, στη περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, και απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί.

Σε βάρος του 50χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου εξετάζοντας τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάσισε με βούλευμά του να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο 50χρονος κτηνοτρόφος.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν με αφορμή έκταση περίπου 60 στρεμμάτων στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης την οποία φέρεται ο 50χρονος να είχε καταπατήσει. Όμως η έκταση αυτή ανήκει στον οικοδομικό συνεταιρισμό Λινδίων «Ο Κλεόβουλος», ο οποίος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη όπου και δικαιώθηκε σε όλους τους βαθμούς.

Απέμεινε λοιπόν η εκτέλεση της σχετικής δικαστικής απόφασης με την οποία θα κατεδαφίζονταν τα παραπήγματα αλλά και οι υπόλοιπες πρόχειρες κατασκευές (στάβλοι κ.α.) που είχε φτιάξει ο 50χρονος στη περιοχή.

Η εκτέλεση της απόφαση αυτή συνεχώς αναβάλλονταν ενώ ακόμη και στις 25 Οκτωβρίου 2011 παρουσία δικαστικού επιμελητή στάθηκε αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς υπήρξε αντίδραση από τον 50χρονο και έτσι μετά από αίτημα στη αρμόδια εισαγγελική αρχή για συνδρομή αστυνομικής δύναμης, έγινε μία δεύτερη προσπάθεια την επόμενη μέρα το πρωί.

Μόλις όμως ο 50χρονος αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί ανέβηκε στην οροφή του πετρόχτιστου σπιτιού που διέμενε και κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη περιλούστηκε, απειλώντας ότι θα πυρποληθεί σε περίπτωση που η μπουλντόζα προχωρούσε σε κατεδαφίσεις!
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στη περιοχή αλλά και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση που ο 50χρονος χρησιμοποιούσε τα σπίρτα που κρατούσε για να βάλει φωτιά στον εαυτό του.

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη με τους συγγενείς και φίλους του 50χρονου να προσπαθούν να πείσουν να ανασταλεί η κατεδάφιση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου στο οποίο, όπως είπαν είχε προσφύγει με τη διαδικασία της χρησικτησίας για τα 33 από τα 60 στρέμματα που εκμεταλλεύεται ο 50χρονος.

Για αρκετές ώρες και μέχρι τη μία και μισή το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου 2011, συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον 50χρονο, οπότε και κατάφεραν τελικά να τον πείσουν να κατεβεί από την οροφή και να δεχτεί να τον μεταφέρουν στον εισαγγελέα προκειμένου να του ζητήσει να σταματήσει τη διαδικασία εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο