Συνάντηση με τον Τσακαλώτο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Συνάντηση με τον Τσακαλώτο  για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Συνάντηση με τον Τσακαλώτο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 360 ΦΟΡΕΣ

Θα έχουν τη Δευτέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η προσπάθεια να μετατεθεί η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ σε νησιά όπως η Ρόδος και η Κως πέραν της 1ης Ιουνίου του 2016 που έχει οριστεί από το μνημόνιο, φαίνεται να αποτελεί τον πρώτο στόχο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μας, με την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου την περασμένη Πέμπτη, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Γάκης, ο οποίος παρέστη εθιμοτυπικά, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του, οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής μας…πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση όλων των βουλευτών του Αιγαίου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλεξιάδη.

Αντικείμενο αυτής της συνάντησης θα είναι η διαμόρφωση των κριτηρίων για την εφαρμογή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2015 καταργείται η έκπτωση κατά 30% του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα νησιών του Αιγαίου που αφορά τις Κυκλάδες, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη ομάδα την 1η Ιουνίου του 2016, στην οποία περιλαμβάνονται η Ρόδος και η Κως με τελευταία εκείνην που θα χάσει το ειδικό καθεστώς από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και είναι τα μικρά νησιά της περιοχής μας.

Από αυτήν την πρώτη συνάντηση, λοιπόν, του οικονομικού επιτελείου με τους βουλευτές του Αιγαίου, αναμένεται εν πολλοίς να φανούν και οι προθέσεις της κυβέρνησης για το αν και με ποιο τρόπο θα «παλέψει» το θέμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες, επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και με τον κ. Τσακαλώτο, είχε και ο βουλευτής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, σε μία προσπάθεια να μετατεθεί η κατάργηση του ειδικού καθεστώς για τη Ρόδο και την Κω πέραν της 1ης Ιουνίου του 2017.

Ένα από τα επιχειρήματα το οποίο, μάλιστα, θεωρείται και ισχυρό, είναι να γίνει αυτό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής μας η οποία εκτός από ακριτική έχει επιβαρυνθεί όλους αυτούς τους μήνες και με το μείζον πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Όπως λένε, μάλιστα, οι γνωρίζοντες, εάν κατορθώσουν να πείσουν τα καθ’ ύλην αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να μετατεθεί η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ σε Ρόδο και Κω για την 1η Ιανουαρίου του 2017, μαζί με την τελευταία ομάδα των νησιών δηλαδή, τότε θα υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα είτε να θέσει σε εφαρμογή αντίμετρα που να ανακουφίζουν την κατάργηση της έκπτωσης είτε, ακόμη-ακόμη, και να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, αν για παράδειγμα επιτευχθεί αύξηση της εισπραξιμότητας από το ΦΠΑ!

Προσπάθειες καταβάλλονται, τέλος, και για το ΕΣΠΑ για το οποίο, ως γνωστόν, δεν θα δοθεί παράταση στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να έχουν βγει…στα κάγκελα καθώς χάνονται χρηματοδοτήσεις και κινδυνεύουν να τιναχθούν “στον αέρα” πολλά έργα.

Έτσι, εκεί που φαίνεται να εστιάζονται τώρα οι προσπάθειες είναι να δοθεί παράταση για συγκεκριμένους άξονες.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων