Κι άλλη προσφυγή στο ΣτΕ για τους μειωμένους συντελεστές

Κι άλλη προσφυγή στο ΣτΕ για τους μειωμένους συντελεστές

Κι άλλη προσφυγή στο ΣτΕ για τους μειωμένους συντελεστές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Από την ΔΕΡΜΑΕ και ιδιωτικές εταιρείες του νησιού

Η ΔΕΡΜΑΕ, πιθανόν μαζί με ιδιωτικές εταιρίες, στηριζόμενες από το Δήμο της Ρόδου, ενδέχεται να καταθέσουν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της Υπουργικής απόφασης για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, για λόγους νομικής φύσεως, όπως δήλωσε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργάνου στην Αθήνα, με κυρίαρχο θέμα αυτό.

Καταρχήν, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδιάκος, σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματίσει συναντήσεις στην Αθήνα στα Υπουργεία, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ αφού για ακόμα μία φορά, λόγω συγκοινωνίας, οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και να έχουν απαρτία σε ένα νησί.

Ωστόσο, σημείωσε ότι, σκοπίμως, προσδιόρισαν τη συνεδρίαση στην Αθήνα αφού κάλεσαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, το οικονομικό επιτελείο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη καθώς και τους βουλευτές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ο λόγος είναι ότι, εκτός από τα άλλα δεκατέσσερα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, τα κυρίαρχα θέματα που θα τους απασχολήσουν είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταναστευτικό.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, είναι μία ευκαιρία να πάρουν ως ΠΕΔ κάποιες αποφάσεις για το θέμα αυτό, το οποίο επίσης θα έρθει για λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Όπως εξήγησε, η λήψη απόφασης έχει να κάνει με την προσφυγή που προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος με τις Εταιρίες του. Επειδή, όμως, το θέμα είναι νομικό-κάτι που επισημαίνει και με την ιδιότητα του δικηγόρου-αφού ο Δήμος…δεν έχει άμεσο συμφέρον να προσβάλει το ΦΠΑ, παρ’ όλο που ακούγεται παράταιρο, και ο ίδιος δεν θέλει να ρισκάρει να κατατεθεί προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ και να απορριφθεί για λόγους τυπικούς, θα πρέπει, είτε η ΔΕΡΜΑΕ είτε κάποιες Εταιρίες, με τη στήριξη του Δήμου, θα συμπροσβάλουν την Υπουργική απόφαση για την αύξηση των συντελεστών. Πρόκειται για ένα θέμα που θα τεθεί σήμερα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024