Επίτιμος δημότης Λέρου ο καθηγητής Π. Βραχνός

Σε επίτιμο Δημότη της Λέρου ανακηρύχθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής του ΚΑΤ κ. Παναγιώτης Βραχνός.

Η ανακήρυξη έγινε χθες το πρωί, σε μια σεμνή τελετή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Επάρχου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διευθυντή του Νοσοκομείου, του Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων, των χειρούργων του Νοσοκομείου και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Λέρου, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του κ. Βραχνού στους κατοίκους του νησιού, προέβη σε αυτή την ενέργεια. Ο κ. Βραχνός, ήλθε στο νησί μας με την Ομάδα Αγάπης ιατρών, προσκεκλημένος πρώτη φορά  από το Σύλλογο Τριτέκνων, για δωρεάν εξετάσεις.

Εκ τότε, έχει έλθει τρεις φορές, χειρουργώντας δωρεάν περισσότερους από 70 συμπολίτες μας, που θα ήταν αναγκασμένοι να μεταβούν σε άλλο νησί ή στην Αθήνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, που όλο αυτό το διάστημα καταβάλλουν τον καλύτερο τους εαυτό, για την υγεία όλων μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, λόγω έλλειψης προσωπικού κι εξοπλισμού.

Ο κ. Βραχνός, αποδεχόμενος την τιμή, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στη Λέρο βρήκε ζεστούς ανθρώπους και όσο μπορεί θα είναι στη διάθεσή τους, τόσο στο ΚΑΤ όσο και επισκεπτόμενος το νησί μας κατά τα τακτά χρονικά διαστήματα. Τον κ. Βραχνό τίμησε με αναμνηστική πλακέτα και ο Σύλλογος Τριτέκνων διά του προέδρου του κ. Γ. Αράπη.