"Κτήμα Λίνδος", μια θέα στο απέραντο γαλάζιο…

"Κτήμα Λίνδος", μια θέα στο απέραντο γαλάζιο…

"Κτήμα Λίνδος", μια θέα στο απέραντο γαλάζιο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4261 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o αρχιτέκτονας
Αγαπητός Ξάνθης

Όταν προσκλήθηκα σε μια δεξίωση γάμου ένοιωσα το απέραντο γαλάζιο να με χαϊδεύει, το μελτεμάκι της Λίνδου να με συνεπαίρνει, το τοπίο να με ταξιδεύει.

Ρώτησα και έμαθα ότι η επιχείρηση λέγεται «Κτήμα Λίνδος» και είναι δημιούργημα ενός νεότατου επιχειρηματία και δικηγόρου, του Μανόλη Στρατή.

Ο συγκεκριμένος χώρος δεξιώσεων που στήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με στόχο να σφραγίσει δυνατές ιστορίες αγάπης και να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στην πραγματικότητα και το παραμύθι, στο τοπίο και στη μαγεία.

Ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα την απέραντη θάλασσα, τον κόλπο των Βληχών, και την παραλία που εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, το «Κτήμα Λίνδος» περιμένει να φιλοξενήσει τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής νεόνυμφων και όχι μόνο. Τα στελέχη του αποτελούνται από δημιουργικούς ανθρώπους γεμάτους μεράκι, ταλέντο και εμπειρία, οι οποίοι έχουν σαν κοινό στόχο να ενώσουν τις αστείρευτες δυνάμεις και να φτιάξουν ζωντανές εκδηλώσεις, αξέχαστες αναμνήσεις και βιώματα με οδηγό τη ειδική φαντασία και το όνειρο. Νέοι που σπάνε τη μιζέρια και ανοίγουν δρόμους με την ελπίδα να κερδίσουν το δικούς δημιουργικό μέλλον.

Ο γάμος γίνεται ένα ταξίδι στο όνειρο και αυτό δεν αποτελεί κλισέ, είναι μια πρόκληση, μια δέσμευση, ένα μυστήριο. Σε συνοδεία με αυτό προσφέρεται και Lounge, café ακόμη και έξοχες υπηρεσίες εστιατόριου.

Μέσα από την προσωπική επικοινωνία γίνονται προτάσεις σχετικές με εκδηλώσεις που μπορούν να προηγηθούν του γάμου. Εκδηλώσεις και events που χαρακτηρίζουν και ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες. Ο γάμος δεν αποτελεί πλέον ένα μεμονωμένο γεγονός στο συγκεκριμένο χώρο αλλά μία γιορτή που απολαμβάνουν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι έχουν την ευκαιρία μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις να διασκεδάσουν μαζί και να απολαύσουν τη διαμονή στη ιστορική Λίνδο.

Στο «Κτήμα Λίνδος» δεν προσφέρεται απλά για μια εκδήλωση, κτίζει ένα event, ένα σταθμό ζωής, στη μοναδικότητα της Ρόδου.
Η διαμόρφωση του κτίσματος συνιστά μια αρχιτεκτονική παρέμβαση προσαρμοσμένη στο βραχώδες και στο δίπλα μπλε. Είναι μια σύνθεση προσαρμοσμένη στη γεωγραφία της περιοχής, στο φυσικό του τοπίου, στη διαμόρφωση των κλίσεων. Ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα των αρχιτεκτονικών κουτιών έχει αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς παντρέματος δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος. Η ζεύξη δεν φαίνεται μόνο στα ζευγάρια, μόνο στους επισκέπτες αλλά και στο εναρμονισμένο κτίσμα με τον αύλιο χώρο.

Το οπτικό σύνολο είναι αισθητικά προσεγγίσιμο και το κτίσμα λειτουργικά εργονομικό.
Αλλά εκτός από τα δομημένα, πάλλεται η αγάπη για την προσφορά υπηρεσίας, την πρόθεση εξυπηρέτησης και η στόχευση για την ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων. Με λίγα λόγια, η ευζωία κοντά μας.

Τέλος, αυτό που συναρπάζει και κερδίζει είναι η θέα που ως Θεά σε σαγηνεύει για να αποκαλύψει τις ομορφιές του Αιγαίου, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, τη ψυχή του δημιουργού αλλά συνάμα την αγριότητα των λαξευμένων βράχων.

Λέει ο Καβάφης:
«Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κ' εγώ την φύση λίγο.
Θάλασσα του πρωινού κι ανέφελου ουρανού
λαμπρά μαβιά, και κίτρινη όχθη΄όλα
ωραία και μεγάλα φωτισμένα».
Όλα μαζί λέγονται: «ΚΤΗΜΑ ΛΙΝΔΟΣ».

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...