Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες που ταξίδευαν σήμερα προς τη Ρόδο

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα όσοι επιβάτες είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Ρόδο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν από νωρίς το πρωί στο νησί μας, ακυρώθηκε τόσο η πρωινή, όσο και η μεσημεριανή πτήση της Aegean για την Ρόδο, με τους επιβάτες να ενημερώνονται ότι θα υπάρχει έκτακτη πτήση το απόγευμα εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Πράγματι στις 17:00 ξεκίνησε το ταξίδι για την Ρόδο η πτήση της Aegean με όλους τους επιβάτες που ήταν από το πρωί σε αναμονή, όσο και η μοναδική προγραμματισμένη πτήση της Ryanair, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε δίωρη ύφεση των ανέμων.

Ωστόσο και οι δύο πτήσεις έως ότου φτάσουν πάνω από τη Ρόδο, έπεσαν σε ισχυρούς ανέμους που στο μεταξύ είχαν ενταθεί και πάλι, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και πάλι πίσω στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στις 18:00 ήταν προγραμματισμένη μια ακόμη πτήση της Aegean προς τη Ρόδο, η οποία ξεκίνησε κανονικά από την Αθήνα, όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της "Ροδιακής", προσγειώθηκε στην Σάμο, αφού ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η ίδια εταιρία έχει μια ακόμη προγραμματισμένη πτήση στις 21:00 από την Αθήνα, όμως όπως είναι φυσικό παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί.

Αντίθετα οι επιβάτες της Ryanair, η οποία ήταν η μοναδική πτήση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί προς το «Διαγόρας», παραμένουν ακόμη καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο της Αθήνας και περιμένουν να ενημερωθούν για το αν θα καταφέρουν τελικά να ταξιδέψουν ή αν θα υποχρεωθούν σε διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.

Τέλος αντίστοιχη ταλαιπωρία υπέστησαν και οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Ρόδο, αφού ακυρώθηκαν και οι δικές τους πτήσεις, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην αναμονή για να ενημερωθουν αν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν.

Χαρακτηριστικές της ταλαιπωρίας είναι οι φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Ρόδου: