Να οργανωθούν επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά που αντιμετώπισαν το προσφυγικό ζητάει ο Χ. Κόκκινος

Να οργανωθούν επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά που αντιμετώπισαν το προσφυγικό ζητάει ο Χ. Κόκκινος

Να οργανωθούν επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά που αντιμετώπισαν το προσφυγικό ζητάει ο Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 145 ΦΟΡΕΣ

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 18.1.2016 και τοποθετούμενος στο θέμα «Προγραμματισμός Δράσεων Τουριστικής Προβολής», επισήμανε τα εξής:

«Το 2016 είναι μια χρονιά που αναμένεται να είναι θετική για τον τουρισμό στη χώρα μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει πλέον την εμπειρία για τις δράσεις τουριστικής προβολής. Η προσπάθεια που ξεκίνησε -για πρώτη φορά- από τα τέλη του 2004 και σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των πολιτών που επιθυμούν να υπάρχουν αποτελεσματικές ενέργειες τουριστικής προβολής, μας επιβάλλει να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Θυμίζω ότι πάνω από το 80% των κατοίκων της περιοχής μας έχει έμμεση ή άμεση σχέση με τον τουρισμό. Ο τουρισμός φέρνει θέσεις εργασίας και χτυπά την ανεργία, ο τουρισμός στηρίζει τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τουρισμός ενισχύει το Α.Ε.Π. της περιοχής μας και της χώρας μας.

Είναι σημαντικό να υπάρχει σε τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση και εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων της τουριστικής προβολής. Να δημιουργηθεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων και να υπάρξουν ειδικές δράσεις στήριξης νησιών που αντιμετώπισαν έντονα το προσφυγικό και την παράτυπη μετανάστευση (π.χ. Κως, Λέρος κ.λπ.).

Η τουριστική προβολή δεν είναι κάτι το στατικό. Απαιτείται ευελιξία και στόχευση, θυμίζοντας ότι οι ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της

ανταγωνίστριας τουριστικά Τουρκίας με τη Ρωσία, μας ευνοούν. Είναι σημαντικό να εμπνέουμε αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες μας και να επικεντρώσουμε στην ομόδοξη χώρα της Ρωσίας επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής γιατί μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλο μέρος Ρώσων επισκεπτών.

Η επένδυση στην καινοτομία και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επιβάλλονται να προστεθούν στις παραδοσιακές δράσεις που εφαρμόζουμε.

Τα εργαλεία της τουριστικής προβολής να είναι σύγχρονα και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Τον στηρίζουμε, με συνεργασία, με θετική προοπτική και αποτελεσματική προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024