Θα συνεχιστεί η μάχη με τους μειωμένους συντελεστες στα Δωδεκάνησα

Θα συνεχιστεί η μάχη με  τους μειωμένους συντελεστες στα Δωδεκάνησα

Θα συνεχιστεί η μάχη με τους μειωμένους συντελεστες στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 230 ΦΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια δεν καταθέτει τα όπλα

Όχι μόνο δεν πρέπει να επεκταθεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τον Ιούνιο και στα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειάς μας, αλλά να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς σε όσα νησιά σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών.

Αυτό επεσήμανε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με αφορμή σχετική ερώτηση επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μάχη εκ μέρους της περιφέρειας για να επιστρέψει στους μειωμένους συντελεστές θα δοθεί στο… εσωτερικό και όχι στο εξωτερικό.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα γίνουν γνωστά και τα στοιχεία που αφορούν την καταβολή ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις κάθε είδους , που θα αποδείξουν στην πράξη την αποτυχία του μέτρου, αν και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κυβερνητικά στελέχη άρχισαν με μισόλογα να παραδέχονται την αναποτελεσματικότητά του.

«Το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ γιατί είναι μία απόφαση εθνική. Αν η Ελλάδα αποφασίσει να επαναφέρει τους συντελεστές το κάνει ότι ώρα θέλει. Από τότε που δημιουργήθηκε το ζήτημα δεν αντέκρουσε κανένας τα δικά μου επιχειρήματα με επάρκεια.

Εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω στο εξωτερικό και να καταγγέλλω τη χώρα μου ότι παράπονο και πικρία και αν έχω στο εσωτερικό ο πατριωτισμός μου δεν μου επιτρέπει να βγαίνω στο εξωτερικό και να κατηγορώ τη χώρα μου, δεν θα το κάνω αυτό ποτέ.

Την ανατροπή στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά την προσδοκώ και παλεύω γι’ αυτήν μέσα στη χώρα μου, γιατί πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που πάρθηκε στο εσωτερικό» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε : «Είναι ζήτημα ημερών να έχουμε τα στοιχεία που θα κατατεθούν στις ΔΟΥ οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων, και από εκεί θα προκύψει ξεκάθαρα πόσο αποτυχημένο μέτρο είναι και αυτό.

Πόσο έξω και μακριά είναι από την προσδοκία που καλλιεργήθηκε στο ότι αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και θα εισρεύσουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.

Ακόμα και άνθρωποι που χειρίζονται οικονομικά ζητήματα όπως ο κ. Αλεξιάδης, που μόνος του προϊδεάζει την κοινή γνώμη ότι μάλλον είναι ένα μέτρο που δεν θα αποδώσει τελικά οικονομικά.

Έχουν υποψιαστεί και στο υπουργείο Οικονομικών ότι είναι ένα μέτρο αποτυχημένο τουλάχιστον ως προς την προσδοκία. Πετυχημένο ως προς τα κόμπλεξ των άλλων περιοχών και των πολιτικών τους εκπροσώπων οι οποίοι με κάθε τρόπο επεδίωξαν την κατάργηση.
Αν δείτε τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όταν χάσαμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ θα καταλάβετε όλοι πώς και γιατί τους χάσαμε.

Εγώ θα επιμένω. Το δεν περιμένουμε και πολλά που λένε θέλουμε να το δούμε και με νούμερα. Κι επειδή κοντά είναι ο Ιούνιος που θα πρέπει το μέτρο αυτό να επεκταθεί σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα εμείς λέμε το εξής στην κυβέρνηση και στους ευρωπαίους αξιωματούχους, να μας αξιοποιήσουν.

Γιατί τον Ιούνιο όχι απλώς δεν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο και σε άλλα νησιά αλλά και στα νησιά που η οικονομία τους έχει πληγεί από το προσφυγικό θα πρέπει να επανέλθει το μέτρο.
Αν θέλουν να γίνεται συζήτηση στη βάση της αλληλεγγύης τότε θα πρέπει να ζητήσω να την αποδείξουν στην πράξη, γιατί δεν μπορεί να ζητούν, αν το ζητούν την κατάργησή τους στα νησιά που έχουν πληγεί.

Το θέμα το βάζουμε στο εξωτερικό επικουρικά και μόνο γιατί το κακό δεν ξεκίνησε από εκεί. Αυτοί που το έκαναν θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους».

Διαβάστε ακόμη

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης