Απύθμενο θράσος των Τούρκων: Ενώ τους κλέβουν και τους πνίγουν ζητούν να πάρουν αυτοί το Νόμπελ για τους πρόσφυγες!

Απύθμενο θράσος των Τούρκων: Ενώ τους κλέβουν και τους πνίγουν ζητούν να πάρουν αυτοί το Νόμπελ για τους πρόσφυγες!

Απύθμενο θράσος των Τούρκων: Ενώ τους κλέβουν και τους πνίγουν ζητούν να πάρουν αυτοί το Νόμπελ για τους πρόσφυγες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Δεν έχει όρια η ξετσιπωσιά των Τούρκων, που ενώ με την ανοχή και την στήριξη των Αρχών τους αφήνουν τους συμπατριώτες τους δουλεμπόρους να εκμεταλλεύονται και να στέλνουν καραβιές ολόκληρες παράνομων μεταναστών και προσφύγων με σαπιοκάραβα και ψεύτικα σωσίβια στην Ελλάδα και πνίγονται στην θάλασσα, διαμαρτύρονται και από πάνω που αναγνωρίζεται η ανθρωπιά των νησιωτών μας και προτείνονται για Νόμπελ!

Και δεν φτάνει αυτό, έχουν το θράσος να ζητούν να πάρουν αυτοί το Νόμπελ, βάζοντας μπροστά ελεγχόμενες οργανώσεις τους.

Ενοχλημένοι από την παγκόσμια υποστήριξη στην πρόταση για να τιμηθεί το ελληνικό φιλότιμο, οργάνωση οι Τούρκοι έβαλαν την «Πρωτοβουλία Αλληλοβοήθειας του Τσεσμέ» (Çeşme İmece İnisiyatifi), να κάνει τις ...δημόσιες σχέσεις με πρώτη κίνησή της να ...προβάλει ...ένσταση στην εκστρατεία που ξεκίνησαν ακαδημαϊκοί γνωστών Πανεπιστημίων παγκοσμίως, με την οποία προτείνουν να δοθεί το Νόμπελ ειρήνης στο λαό των ελληνικών νησιών!

Εκμεταλλευόμενη ότι η οργάνωση αυτή έχει παράσχει βοήθεια, όπως λέει, σε 40.000 πρόσφυγες, ισχυρίζεται ότι: «Δικαίωμα στο Νόμπελ έχουμε εμείς, όχι τα ελληνικά νησιά»! Τους πούλησαν ψεύτικα σωσίβια!

Η πλάκα είναι ότι ενώ σε τουρκικά ΜΜΕ προβάλλεται αυτή η πληροφορία, την ίδια στιγμή άλλα τουρκικά μέσα γράφουν ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας της επαρχίας Μουσταφακεμαλπασά της Κωνσταντινούπολης, εντόπισε όχημα το οποίο μετέφερε 60 Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων 20 παιδιά, από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη προκειμένου από εκεί να περάσουν σε ελληνικά νησιά. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν- γράφει η Hurriyet - ήταν και ψεύτικα σωσίβια! Και βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά:

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου έχουν αποκαλύψει τα εργαστήρια σε Σμύρνη και αλλού που φτιάχνουν τα ψεύτικα σωσίβια, ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ έχουν καταχωρίσει καταγγελίες για εκβιασμούς ενόπλων Τούρκων σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες για να μπουν στα φουσκωτά της δεκάρας για να πάρουν το κόμιστρο, δεκάδες διακινητές από την Τουρκία έχουν συλληφθεί και δικαστεί στην Ελλάδα, συλλήψεις αστυνομικών έχουν γίνει να προσφέρουν προστασία στα κυκλώματα, ενώ και Ευρωπαίοι επίσημοι έχουν καταγγείλει ότι οι τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια στους διακινητές. Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος το κατήγγειλε λέγοντας ότι υπάρχουν τα αποδεικτικά ι στοιχεία! Πάνω από 660.000 υπογραφές απ όλο τον κόσμο!

Στο μεταξύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης, όπου εξέχουσα θέση φέρεται να κατέχουν οι Έλληνες νησιώτες και εθελοντές που βοηθούν τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά περισσότερες από 660.000 υπογραφές συμπαράστασης για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης σε όλους εκείνους που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης,πρόσφεραν με το υστέρημά τους από μια μερίδα φαγητό ή ρούχα μέχρι και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες του πολέμου που συνεχίζει να μαίνεται. «Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αίτημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες, που παλεύουν κάθε μέρα εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Και άλλη πρόταση από Ακαδημαϊκούς για 3 πρόσωπα Εξάλλου ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου καταθέτουν τις υπογραφές στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα ώστε να τιμηθούν οι «Ήρωες του Αιγαίου» με την ύψιστη τιμή. Συγκεκριμένα, τρεις εθελοντές, την μία από τις «γιαγιάδες της Λέσβου», την 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση, τον 40χρονο ψαρά Στρατή Βαλιαμό, και την διάσημη ηθοποιό και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον,που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο ανακουφίζοντας με τη δράση της τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών, προτείνουν με επιστολή τους Έλληνες ακαδημαϊκοί, μαζί με την πρόταση για «Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου», που υποστηρίχθηκε ηλεκτρονικά.

Την υποβολή πρότασης στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, προκειμένου να απονεμηθεί βραβείο Νόμπελ Ειρήνης σε τρία πρόσωπα, συμβολικά, που αποτυπώνει την συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδας, Οργανώσεων, εθελοντών και αλληλέγγυων προσώπων και φορέων, στην τεράστια προσφυγική κρίση, ανακοίνωσαν, ως γνωστόν, οι: Βαλτινός Θ., Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας, Γιαλλουρίδης Χρ., Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Καπράλος Σ., Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πετράκος Γ., καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρυτάνεων Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών

Η διαδικτυακή προσπάθεια μέσω της πλατφόρμας avaaz.org έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα Σάββατο , όπως προαναφέραμε, πάνω από 660.000 υπογραφές. Η ιστοσελίδα - σου εξακολουθεί να συγκεντρώνει υπογραφες από όλο τον κόσμο - αναφέρει συγκεκριμένα πως κάτι τέτοιο είναι σημαντικό, επειδή: "Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος (και πολλοί άλλοι εξωτερικοί, παγκόσμιοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς) έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και τους κάνουν να αισθανθούν όσο άνετα γίνεται, παρότι έχουν πολύ λίγα να προσφέρουν, παρόλο που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια.

Έχουν δείξει την χριστιανική τους συμπεριφορά με πράξεις φιλότιμου, αγάπης, σεβασμού και φιλοξενίας σε αυτούς που είναι εντελώς άγνωστοι γι’ αυτούς. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν σαφή παραδείγματα ΑΓΑΠΗΣ για τους άλλους στον κόσμο, για να χρησιμοποιηθούν ώστε να μάθουμε από αυτά!".

http://www.pronews.gr/

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς