Τρίαθλο και φέτος στη Νότια Ρόδο

Τρίαθλο και φέτος στη Νότια Ρόδο

Τρίαθλο και φέτος στη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 924 ΦΟΡΕΣ

Ο Απόλλων Ρόδου θα διοργανώσει το «Miraluna 113 Race» την Κυριακή 22 Μαΐου με αφετηρία και τερματισμό στο Κιοτάρι

Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή και φέτος του αγώνα τριάθλου συνολικής απόστασης 113 χλμ., όπως ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα Ρόδου. Ο τριαθλητικός σύλλογος με τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη του ιδιαίτερου αυτού αγωνίσματος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διοργανώσει και φέτος τον αγώνα «Miraluna 113 Race» την Κυριακή 22 Μαΐου, έχοντας αφετηρία και τερματισμό στο Κιοτάρι.

Η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,
Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος τριάθλου “Απόλλων Ρόδου” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις 08:00π.μ. συνδιοργανώνουν στο νησί της Ρόδου, για 4η συνεχή χρονιά τον αγώνα τριάθλου Miraluna 113 Race με αποστάσεις:
• Κολύμβηση - 1.9 Km
• Ποδηλασία - 90 Km
• Τρέξιμο - 21.1 Km

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με την παραπάνω σειρά, και το σύνολο της απόστασης είναι 113Km. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μέσα στο μαγευτικό ξενοδοχείο Miraluna Seaside Hotel στο Κιοτάρι.
Το άθλημα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην παραλία του ξενοδοχείου Miraluna Seaside Hotel. Αποτελείται από μία στροφή 1900m και οι αθλητές θα κολυμπήσουν δεξιόστροφα.

Η ποδηλατική διαδρομή αποτελείται από δύο γύρους των 45 Km. Οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής, θα ακολουθούν την εξής ποδηλατική διαδρομή: μέσω του εσωτερικού δρόμου του Miraluna Seaside Hotel θα κατευθυνθούν προς την επαρχιακή οδό και μέσω αυτής προς την Κατταβιά όπου λίγο πριν, θα κάνουν αναστροφή και επιστροφή μέσω της ίδιας οδού στη ζώνη αλλαγής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος.

Το άθλημα του τρεξίματος θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους των 7.033 m. Οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής θα τρέξουν παραλιακά προς το Κιοτάρι, και ακριβώς στα 3.516m θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίσουν στη ζώνη αλλαγής και μετά από τους τρεις γύρους θα τερματίσουν.

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται άμεσα στο διαδίκτυο. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας (ιατρός αγώνα, ασθενοφόρο, εθελοντές Σαμαρείτες, ναυαγοσωστικά σκάφη, μηχανές συνοδείας κ.α). Επίσης προβλέπεται ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πέρσι συμμετείχαν αθλητές από την Αγγλία, την Τουρκία, τη Γερμανία και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η διαδρομή του αγώνα και στα τρία σκέλη είναι μαγευτική. Η παραλία του Miraluna με τα κρυστάλλινα νερά, η διαδρομή στο ποδήλατο και το τρέξιμο πραγματικά δίπλα στη θάλασσα, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες αθλητές και συνοδούς κάθε χρόνο.

Το προσωπικό του Miraluna Seaside Hotel, δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του για να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός τέτοιου ιδιαίτερου και δύσκολου αγώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προηγούμενη του αγώνα ομιλίες από τους γιατρούς για τη διατροφή, το ντόπινγκ και τους κινδύνους από τη χρήση παράνομων ουσιών στον αθλητισμό. Το briefing των αθλητών για τις λεπτομέρειες του αγώνα (διαδρομή, ασφάλεια, κανονισμοί, ανεφοδιασμός) γίνεται το προηγούμενο απόγευμα.

Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση και το προσωπικό του Miraluna που διαθέτουν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου για την άριστη διαμονή, φιλοξενία και τροφοδοσία των αθλητών και των συνοδών τους σε πολύ χαμηλές τιμές με στόχο τη διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Ρόδο.

Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά τη διοργάνωση θα τιμήσουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και να έχουν για άλλη μια φορά εξαιρετικές επιδόσεις διεθνούς επιπέδου. Δεκτές γίνονται και συμμετοχές σε ομάδες σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων, ώστε να μοιράσουν τη διαδρομή αθλητές άλλων αθλημάτων (κολυμβητές, ποδηλάτες, δρομείς), και να ‘ρθουν σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του τριάθλου.

Καλούμε το ροδιακό κοινό και τους αθλητές να στηρίξουν όχι μόνο με τη συμμετοχή τους αλλά και με τη συμπαράστασή τους τη μοναδική αυτή αθλητική εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες, στο site του συλλόγου: www.apollontriathlon.gr.»

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης