Χ. Κόκκινος: Η κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα

Χ. Κόκκινος: Η κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα

Χ. Κόκκινος: Η κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 134 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω, τοποθετήθηκε επίσημα στην 3η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 10/2/’16 αλλά και σήμερα σε δηλώσεις σε Μ.Μ.Ε. της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα εξής:

«Η έλλειψη σχεδιασμού αλλά και η απουσία συγκεκριμένων κυβερνητικών δράσεων και προγράμματος για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης - προσφυγικού, πολλαπλασιάζει καθημερινά τα προβλήματα. Αφενός τα σύνορά μας μένουν αφύλακτα και ελάχιστες είναι οι ανασχετικές δράσεις. Αφετέρου τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνουν. Το νέο «φρούτο» που προστίθεται είναι ο διχασμός των Ελλήνων. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει ξενιτιά, είναι φιλόξενος λαός και αντιλαμβάνεται τον ανθρώπινο πόνο.

Τα συνεχή «κύματα» παράτυπων μεταναστών διαθέτουν ανθρώπους που πράγματι είναι κατατρεγμένοι, όμως ελάχιστοι από αυτούς εισάγουν βία στον τόπο μας και δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Η απουσία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, δημιουργικών παρεμβάσεων και η απουσία συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες είναι οι βασικές αιτίες που εξαιτίας της η Κυβέρνηση καθημερινά παίρνει διαζύγιο με την ελληνική κοινωνία και δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Η χρηματοδότηση ελάχιστη, η συνεννόηση μηδαμινή. Επαφίεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον πατριωτισμό των Ελλήνων να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης - προσφυγικού.

Στην περίπτωση της Κω -που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρχει το προσεχές διάστημα δημοψήφισμα για το προσφυγικό- παρατηρούμε ότι καταστρέφεται καθημερινά ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της χώρας μας. Οι κρατήσεις για την τουριστική περίοδο είναι μειωμένες, ενώ τα κρούσματα βίας πολλαπλασιάζονται.

Η δημιουργία hot-spot σε περιοχή που δεν έχει συναίνεση της κοινωνίας, δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Δυστυχώς κανένα ανταποδοτικό μέτρο δεν παρέχεται από την Κυβέρνηση στην Κω, στη Λέρο, στο Αγαθονήσι και σε όλα τα νησιά μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν το «κύμα» της παράτυπης μετανάστευσης. Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση μη τηρώντας συμφωνίες που έχει υπογράψει και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερεί στη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων.

Για όλα τα παραπάνω ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιχειρεί αφενός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αφετέρου να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ήρεμη διαβίωση στον τόπο που διαμένει. Ας σταματήσουν επιτέλους από την πλευρά της Κυβέρνησης τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και η καλλιέργεια διχασμού με χαρακτηρισμούς όπως «ξενοφοβικός», «μη προοδευτικός» στους Έλληνες πολίτες. Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η παράτυπη μετανάστευση - προσφυγικό δε λύνονται με ευχολόγια και θεωρίες. Απαιτεί συγκεκριμένο πρόγραμμα, χρηματοδότηση, συνεργασία και σκληρή δουλειά.»

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι