Ειδοποιητήρια για εξώσεις σε σαράντα καταστηματάρχες της Ρόδου

Ειδοποιητήρια για εξώσεις  σε σαράντα καταστηματάρχες της Ρόδου

Ειδοποιητήρια για εξώσεις σε σαράντα καταστηματάρχες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1280 ΦΟΡΕΣ

Από το δήμο στη Νέα Αγορά

Η νέα σεζόν να μη βρει στα καταστήματα όσους από τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς δεν έχουν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με το Δήμο, είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής η οποία, από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή των ατομικών ειδοποιητηρίων σε περίπου σαράντα μισθωτές.

Μετά την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται, πλέον, η διαδικασία της διοικητικής αποβολής όσων από τους καταστηματάρχες δεν έχουν προσέλθει για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, με τις προϋποθέσεις βέβαια που τέθηκαν.

Χθες, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, ο κ. Δήμος Μουτάφης, είχε συνάντηση με τη νομική υπηρεσία και προχωρούν κανονικά καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να σταλούν και τα πρώτα ατομικά ειδοποιητήρια στους συγκεκριμένους καταστηματάρχες.

Υπενθυμίζεται ότι βασική προϋπόθεση που θέτει η απόφαση του δ.σ., για την οποία άλλωστε υπήρξαν και οι αντιδράσεις, είναι ότι για όσους θέλουν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους θα πρέπει να εξοφλήσουν όλες τις οφειλές τους προς το Δήμο μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Μέχρι στιγμής, προσήλθαν και το έκαναν αυτό, οπότε ανανέωσαν και τα συμβόλαιά τους, γύρω στους 70 καταστηματάρχες. Έτσι, οι περιπτώσεις εκείνων των καταστηματαρχών που δεν έχουν προσέλθει να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους μέχρι σήμερα είναι περίπου στις σαράντα, προς τους οποίους θα ξεκινήσει και η αποστολή των ειδοποιητηρίων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτά τα ατομικά σημειώματα ο Δήμος θα τους κάνει γνωστό ότι διαπιστώθηκε η μη ανανέωση της σύμβασής τους γι’ αυτό και επίκειται η λήψη διοικητικών μέτρων και θα τους καλούν να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους.

Οι αρμόδιοι, πάντως, υπογραμμίζουν ότι, μέχρι τη λήξη της διοικητικής διαδικασίας αποβολής, υπάρχει η πρόβλεψη ότι όποιος προσέλθει και επιθυμεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του δ.σ, καταβάλλοντας το οφειλόμενο ποσό, η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να συγχωρήσει το εκπρόθεσμο της συμμόρφωσης και να προχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασης.

Εκείνο που τονίζεται, ακόμη, από τη Δημοτική Αρχή, είναι ότι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν εξώσεις στους καταστηματάρχες αυτούς επειδή οφείλουν μισθώματα αλλά επειδή δεν έχουν συμβόλαιο.

Η όλη διαδικασία της διοικητικής αποβολής αναμένεται να διαρκέσει περίπου ενάμιση με δύο μήνες, δηλαδή ουσιαστικά με την έναρξη της νέας σεζόν στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όσοι δεν έχουν συμβόλαιο να μην βρίσκονται στα καταστήματα-αν και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της δικαστικής εμπλοκής.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας