Αθωώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος

Αθωώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος

Αθωώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1172 ΦΟΡΕΣ

Από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό καθώς πρωτόδικα ο κ. Κόκκινος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου είχε ασκήσει έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου το οποίο και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας τον αθώο.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χθες κατάφερε να μειώσει την ποινή αυτή σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Κόκκινος ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατηγορούνταν ότι υπέγραψε τα απαιτούμενα έγγραφα για την μετακίνηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν, το οποίο όμως ουδέποτε χρησιμοποίησε αφού δεν βρισκόταν στο νησί, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το κόστος των καυσίμων του οχήματος. Τα δελτία κίνησης για τα οχήματα αυτά φέρεται να εξέδωσε ο υπάλληλος ο οποίος καταδικάστηκε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία χθες αποδείχτηκε ότι ο κ. Κόκκινος ουδέποτε υπέγραψε κάποιο από τα έγγραφα αυτά για αυτό και απαλλάχθηκε από την κατηγορία.



Η ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος στην οποία αναφέρει:

Αθωωτική ήταν για το άτομό μου η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου στη Σύρο το απόγευμα της 9ης/3/2016.

Με τη χθεσινή του απόφαση το Εφετείο Αιγαίου δέχθηκε το σημαντικό και συνάμα ασύνηθες ότι είχα απαλλαγεί από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο… Δηλαδή ότι δεν είχα καταδικαστεί ούτε στον πρώτο βαθμό (απόλυτη ακυρότητα πρωτοβάθμιας απόφασης για τους γνωρίζοντες).

Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου στη Σύρο είναι η απάντηση στους «χαμαιλέοντες» της πολιτικής ζωής της περιοχής μας που επιδίωξαν να εμπλέξουν τη Δικαιοσύνη γιατί ήταν «αδύναμοι» και «λίγοι» να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές και να σταματήσουν την πορεία μου στα κοινά.

Με αυτήν την απόφαση επιβεβαιώθηκε η αθωώτητά μου που -εντέχνως- αμφισβητήθηκε για διοικητικές ενέργειες που είχα πράξει κατά την περίοδο που ήμουν Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2004 - 2009). Στις ενορχηστρωμένες προσπάθειες που πραγματοποίησαν εξωθεσμικά με τη Δικαιοσύνη κέντρα, επιχείρησαν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, που δέχομαι πολιτικό διωγμό, να με πλήξουν προσωπικά.

Στην πρακτική τους δεν υπήρχαν ούτε ηθικοί ούτε πολιτικοί κανόνες!!!

Οι «χαμαιλέοντες» της πολιτικής ζωής του τόπου μας, μαζί με τα «τσιράκια τους», επιχείρησαν να με προσβάλλουν, να με πλήξουν στην κοινωνία μας και στα μάτια των παιδιών μου! Δεν δίστασαν –στην προσπάθειά τους να με πλήξουν- να στραφούν ακόμα και κατά ευσυνείδητων υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου… Πήραν την απάντηση για μια ακόμα φορά και αν χρειαστεί θα πάρουν κι άλλες στο μέλλον και θα είναι ιδιαίτερα εκκωφαντικές και αποκαλυπτικές γι’ αυτούς. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου και κάποιοι άλλοι «αγκομαχούν» να αναδειχθούν προσβάλλοντας και μειώνοντας συνειδητά και προκλητικά άλλους, μεταξύ αυτών και εμένα, αλλά ταυτόχρονα και τον κόσμο που με εμπιστεύθηκε γι’ αυτήν τη δημιουργική μου πορεία στα κοινά.

Ευχαριστώ θερμά τους συνηγόρους μου, τα συγγενικά και τα φιλικά πρόσωπα που με στήριξαν σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα.

Ευχαριστώ επίσης τον απλό κόσμο που μου ‘δωσε και μου δίνει δύναμη όλα αυτά τα χρόνια, είναι κοντά μου και δε λύγισε ούτε με εγκατέλειψε όταν κατ’ επανάληψη δέχτηκα οργανωμένες και μεθοδευμένες διαπομπεύσεις, που τελικά αποδείχθηκε ότι αποτέλεσαν ένα ανήθικο «επικοινωνιακό τερτίπι» που επιστρέφει στους κουτοπόνηρους εμπνευστές και μικρόψυχους διοργανωτές του!!!

Τέλος επισημαίνω ότι οι δοκιμασίες με δυναμώνουν.

Οι σε βάρος μου επιθέσεις και δολοπλοκίες με ενισχύουν.

Η λασπολογία τους λειτουργεί ως ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ και επιστρέφει σ’ αυτούς που την παράγουν!!!!

Χαράλαμπος Κόκκινος
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!