Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Στην αναβάθμιση της εικόνας στοχεύει η δημοτική αρχή

Σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα διενεργηθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση του χώρου των στάσεων των αστικών συγκοινωνιών οι οποίες είναι τετρακόσιες σε όλο το νησί, έργο με το οποίο η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί όχι μόνο να αναβαθμίσει την εικόνα που παρουσιάζουν, αλλά να αποκομίσει ο Δήμος και πολλαπλά οφέλη.

Σε δηλώσεις του χθες για το θέμα αυτό, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης, είπε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει όλη την εικόνα του νησιού, ήδη είναι έκδηλο το ενδιαφέρον από Εταιρίες οι οποίες έσπευσαν και πήραν τους όρους της διακήρυξης και από το Δήμο ευελπιστούν ότι ο ανάδοχος που θα αναδειχθεί θα έχει την τεχνογνωσία και την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξει όλα τα στέγαστρα και τις διαφημίσεις στο νησί και θα επιφέρει στο Δήμο το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι, αρχικά, είχε γίνει μία απόπειρα να εκμισθωθούν οι στάσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όμως δεν είχε εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος. Όταν ανέλαβε η σημερινή, εκείνο που έκαναν, σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη, ήταν να φτιάξουν τα πρότυπα βάσει και των όσων ισχύουν στους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας, έτσι ώστε αυτοί που θα δείξουν ενδιαφέρουν να έρθουν σε μία πεπατημένη βάση, δηλαδή να ακολουθήσουν ένα νομικό καθεστώς και έναν τρόπο συμμετοχής στο διαγωνισμό που θα τους είναι ήδη γνωστός ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Για το λόγο αυτό, είναι μία ασφαλής δημοπρασία για τον ενδιαφερόμενο γιατί, αυτοί οι οποίοι έχουν εμπειρία στο αντικείμενο αυτό, ξέρουν τι χρειάζεται και θα έρθουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η σημερινή δημοπρασία αφορά στις στάσεις σε όλο το νησί της Ρόδου και μάλιστα, με μέριμνα του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, έχει γίνει πρόβλεψη ώστε να γίνουν στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα εξυπηρετούν τις τοπικές κοινότητες. Δηλαδή, μέσα στο διαγωνισμό γίνεται μνεία, σύμφωνα με την οποία, ανεξαρτήτως της χρησιμότητας ή μη ως προς το διαφημιστικό κομμάτι, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να τοποθετεί ένα στέγαστρο στάσης στο κέντρο κάθε δ.κ. ή τ.κ. έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πρωταρχικώς οι κάτοικοι με κύρια μέριμνα τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των στεγάστρων σε όλο το νησί είναι πάνω από 400, ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Μουτάφης, υπάρχει ένας αριθμός υποχρεωτικός που θα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούν στέγαστρα και υπάρχει και ένας αριθμός που είναι δυνητικός, δηλαδή εάν θέλει θα τα τοποθετήσει.

Ακόμη, στη διακήρυξη γίνεται η πρόβλεψη ότι για την τοποθέτηση στάσης θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη τήρηση του ΚΟΚ και της νομοθεσίας περί κοινοχρήστων χώρων. Το κόστος του έργου έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό παράρτημα της διακήρυξης και έχει αξιολογηθεί από τους ενδιαφερόμενους ωστόσο είναι μεταβλητό αφού εξαρτάται από το πόσα στέγαστρα θα αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος να τοποθετήσει.

Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία για το Δήμο, σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη, είναι ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα έχει επάλληλα οικονομικά αποτελέσματα για το Δήμο. Δηλαδή, από τη μια έχουμε τόσο το μίσθωμα το οποίο ξεκινάει ως ετήσιο από τα 40 χιλιάδες ευρώ κατ’ ελάχιστο και πέραν αυτού θα έχει και τα τέλη διαφήμισης τα οποία είναι εξίσου σημαντικά αφού ο νόμος προβλέπει ότι όποιος τοποθετεί μία διαφήμιση σε οποιοδήποτε χώρο δημοτικό, οφείλει να καταβάλει τα ανάλογα τέλη διαφήμισης. Βάσει αυτών, λοιπόν, ο ανάδοχος θα καταβάλει και το μίσθωμα και τα τέλη διαφήμισης και επιπλέον αναλαμβάνει την υποχρέωση να συντηρεί δωρεάν για το Δήμο τα στέγαστρα των δημοτικών στάσεων.

«Είναι ένα έργο, πραγματικά, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα του νησιού και θα δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και για την τουριστική μας ανάπτυξη αλλά και για την εισροή εσόδων στα ταμεία του Δήμου», τόνισε ο κ. Μουτάφης.

Για τη Νέα Αγορά
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τα νέα συμβόλαια για τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς καθώς αυτές τις ημέρες τελειώνει το δεκαήμερο της υποβολής εγγράφων αντιρρήσεων έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της διοικητικής αποβολής. Σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη, ήδη έχουν προσέλθει τρεις καταστηματάρχες, έχουν πληρώσει το Δήμο και έχουν ανανεώσει τα μισθωτήριά τους, μετά την αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων.

Παράλληλα, έχουν ετοιμάσει εισήγηση που μπορεί να έρθει και στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. για να συγχωρεθεί το εκπρόθεσμο και να υπογραφεί μισθωτήριο γι’ αυτούς. Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος, αυτοί οι καταστηματάρχες είναι ξεκάθαρο ότι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία και δεν έχουν ν’ ανησυχούν για τίποτα.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της διοικητικής αποβολής, όπως είπε στη συνεδρίαση του δ.σ. του Απριλίου θα περάσει το ζήτημα της τυπικής έκδοσης του πρωτοκόλλου της διοικητικής αποβολής, η οποία είναι μία εντελώς τυπική διαδικασία αφού κατά τον κ. Μουτάφη δεν υπάρχει περίπτωση το δ.σ. να μην το ψηφίσει με το σκεπτικό ότι είναι δεσμία η αρμοδιότητά του. Μετά, λοιπόν, από την ψήφιση αυτού εκδίδεται το πρωτόκολλο το οποίο είναι άμεσο εκτελεστό και θα εκτελεστεί. Δηλαδή, τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχει τελειώσει το ζήτημα.

Όσο για την προσφυγή των καταστηματαρχών στο ΣτΕ, αυτή συζητείται στις 12 Απριλίου, το πιθανότερο, όμως, είναι ότι θα αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων ωστόσο ο Δήμος θα έχει παρουσία αφού θα μεταβούν ο κ. Μουτάφης και η νομική υπηρεσία επειδή οφείλουν να δηλώσουν το «παρών».

Κλείνοντας, ο κ. Μουτάφης ξεκαθάρισε ότι, σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, δικαστεί, ο Δήμος είναι έτοιμος να πάει και η νομική υπηρεσία έχει ετοιμάσει τα υπομνήματα που χρειάζονται, έχει προ καιρού λάβει θέση νομικά για την εγκυρότητα της απόφασης του δ.σ. και είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024