Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν και οι 9 Πακιστανοί

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν και οι 9 Πακιστανοί

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν και οι 9 Πακιστανοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους και οι εννέα αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση εμπορίας – διακίνησης πλαστών εγγράφων που εξαρθρώθηκε στην Κω από προσωπικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, πλαστογραφία μετά χρήσης, κατοχή πλαστών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι διαδοχικά προσή -χθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Κω όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πακιστανοί επεσήμαναν πως όλοι έχουν νόμιμη άδεια ασύλου, πως δεν υπάρχουν πλαστά έγγραφα, και πως ακόμη και αν αυτά που βρέθηκαν χαρακτηριστούν έτσι, οι ίδιοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κατασκευή τους. Επίσης τόνισαν πως δεν βρέθηκαν χρήματα στην κατοχή τους και πως ουδέποτε διευκόλυναν κάποιον άλλον αλλοδαπό για έξοδο από τη χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι εννιά αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους πέντε από αυτούς χωρίς όρους και οι υπόλοιποι τέσσερις με τον όρο της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Βάνα Περρή.
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Έτσι, προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, προέβησαν στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου και στη σύλληψη συνολικά εννέα (09) αλλοδαπών. Αρχικά συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής και εν συνεχεία έγινε η προσαγωγή ακόμη τριών ατόμων τα οποία κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 26-03-16, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κω κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε στην κατοχή του φάκελος με αμφισβητούμενης γνησιότητας δελτία αίτησης ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων ατόμων προσυμπληρωμένα, με σκοπό τη διακίνηση έναντι αμοιβής σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν πέντε (05) ακόμη αλλοδαποί (συμπατριώτες του), ενώ σε διενεργούμενες κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Όμως η υπόθεση δεν σταματά εδώ αφού βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (Σάββατο 26 Μαρτίου 2016) Λιμενικοί συνέλαβαν στην Κω άλλους τρεις Πακιστανούς, ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Και οι εννέα συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου αύριο να απολογηθούν για την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους