Από τη Λέρο στο Ηράκλειο: Το ταξίδι της ελπίδας ενός ζευγαριού προσφύγων με το νεογέννητο παιδί του

Από τη Λέρο στο Ηράκλειο: Το ταξίδι της ελπίδας ενός ζευγαριού προσφύγων με το νεογέννητο παιδί του

Από τη Λέρο στο Ηράκλειο: Το ταξίδι της ελπίδας ενός ζευγαριού προσφύγων με το νεογέννητο παιδί του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Ο δρόμος της προσφυγιάς και η ταλαιπωρία εξάντλησαν τη νεαρή κοπέλα που πριν από τέσσερις μέρες γέννησε πρόωρα.

Το νεογέννητο παιδί κινδύνευε άμεσα στη Λέρο και οι εθελοντές που βρίσκονται στο νησί κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να μεταφερθεί το ζευγάρι και το παιδί τους, σε νοσοκομείο. Άμεσα ήρθαν σε επικοινωνία με μέλη της Πρωτοβουλίας Προσφύγων και Μεταναστών του Ηρακλείου οι οποίοι αθόρυβα κανόνισαν τις λεπτομέρειες προκειμένου το ζευγάρι και το βρέφος να μεταφερθούν με ελικόπτερο στο Ηράκλειο.

Σήμερα το μεν βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα πρόωρων του Βενιζελείου Νοσοκομείου το δε ζευγάρι φιλοξενείται σε σπίτι σύριων στα Καμίνια. Παράλληλα οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας προσπαθούν να φέρουν στο Ηράκλειο και την αδελφή του 20χρονου πρόσφυγα που έχει μείνει στη Λέρο με ένα νεογέννητο παιδί έχοντας χάσει το σύζυγο της στον πόλεμο που συνεχίζεται στη Συρία.

Το ζευγάρι από τη Λέρο αλλά και η οκταμελής οικογένεια που ήρθε το πρωί από την Ειδομένη δεν είναι οι μοναδικοί πρόσφυγες που έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό στο Ηράκλειο. Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες, από αυτούς 20 είναι παιδιά, ζουν εδώ και καιρό στο Ηράκλειο και τους προσφέρεται απλόχερα τόσο η βοήθεια ώστε να βρουν σπίτι και εργασία όσο και η αλληλεγγύη της Πρωτοβουλίας Προσφύγων Ηρακλείου.

Και όλα αυτά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ την ίδια ώρα τα μέλη της Πρωτοβουλίας δίνουν μάχη ώστε να λειτουργήσει το Γραφείο Ασύλου αλλά και να βρουν σπίτια για την φιλοξενία αυτών των ξεριζωμένων ανθρώπων.

inotos.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο