Π. Μπακίρης: Δεν περισσεύει κανείς στη Νέα Δημοκρατία

Π. Μπακίρης: Δεν περισσεύει κανείς στη Νέα Δημοκρατία

Π. Μπακίρης: Δεν περισσεύει κανείς στη Νέα Δημοκρατία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 360 ΦΟΡΕΣ

Ο κόσμος απαιτεί ομαδικότητα, συσπείρωση και ενότητα

Το «στίγμα» του έδωσε, χθες, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι νεοδημοκράτες απαιτούν άνοιγμα και διεύρυνση ενώ «δεν περισσεύει κανείς»!

Ο κ. Μπακίρης, πλαισιωμένος από τον, επίσης νεοεκλεγέντα, τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ, κ. Άκη Δημητριάδη, στο πρώτο του μήνυμα μετά την εκλογή του την περασμένη Κυριακή, απευθύνθηκε στους νεοδημοκράτες.

Μετά από μία μακρά διαδικασία εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, ο ίδιος, καταρχήν, θέλησε να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη, τον κάθε νέοδημοκράτη, όπως είπε, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του.

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό αγώνα, για προσωπική μάχη, αλλά ούτε για προσωπική νίκη και δήλωσε:
«Οι ΝεοΔημοκράτες ζητούν και απαιτούν ομαδικότητα, συσπείρωση, ενότητα, κοινό αγώνα, κοινό μέτωπο. Απαιτούν άνοιγμα, διεύρυνση και καλωσόρισμα σ´ όλους. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς μόνος του δεν είναι αρκετός!
Συγχαρητήρια στην μεγάλη παράταξη. Συγχαρητήρια στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Κανείς δεν νίκησε και κυρίως κανείς δεν έχασε. Κερδισμένοι είμαστε μόνον όταν είμαστε όλοι μαζί. Τότε πάμε καλά και μπροστά!»

Ευχαρίστησε, ακόμη, όλους όσοι συμμετείχαν, αλλά και όλους εκείνους που ήθελαν, αλλά δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της αναγέννησης.
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στον Έλληνα, στη χώρα, στα προβλήματα, στη βάση, στο λαό, στη δύναμή της. Στη δύναμή μας!

Ένα βήμα πιο κοντά σε όλους εκείνους που ελπίζουν ότι το μέλλον της πατρίδας μας δε χάθηκε και συμμετείχαν με την παρουσία τους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.
Ευχαριστώ τα στελέχη μας που εγγυήθηκαν μια άριστη εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά κέντρα», είπε ακόμη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Μπακίρης στη μέχρι πρότινος Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κα Νατάσσα Βενετοκλή, «για όσα έκανε, για όσα ήθελε να κάνει και κυρίως για τη βαθιά πίστη και αφοσίωση της στη μεγάλη παράταξη. Μας ενώνουν κοινές ρίζες και κοινή βάση», όπως είπε.
Επί προσωπικού μόνο μία δικαίωση νιώθει, είπε, και τόνισε ότι η εποχή δεν προσφέρεται για τον καναπέ.

Οι πρόσφατες εκλογές για τον ίδιο μεταφράζονται σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: «Όλοι μαζί, δυνατά, υπό τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία, αυτή που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο Έλληνας, αυτή που έχει ανάγκη ο Δωδεκανήσιος, ο Ροδίτης, ο κάθε νησιώτης Ακρίτας των συνόρων της Ευρώπης, ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι πως για να σταματήσει επιτέλους αυτή ελεύθερη πτώση της καταστροφής μας, το μαύρο της ζωής μας, για να επιστρέψει η ελπίδα, το χαμόγελο, η αισιοδοξία, να ανοίξουμε και πάλι το παράθυρο της οικονομίας, της προκοπής, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της υπερηφάνειας, θα γίνει μόνο με έργα, με σχέδιο, με σταθερότητα, με συνέχεια, με επιμονή και με σοβαρότητα. Με ευθύνη, την οποία αναλαμβάνω πλήρως, την κατανοώ, και την επωμίζομαι. Πλήρως».

Ο νέος Πρόεδρος περιέγραψε, ακόμη, τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας μας, λέγοντας ότι ζούμε σε μια εποχή με πάρα πολλά προβλήματα: Επιχειρήσεις που διαλύθηκαν ή που αγωνίζονται στο όριο της βιωσιμότητας, εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους, επαγγελματίες σε απόγνωση, νέοι που αναγκάστηκαν ν’ αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, συνταξιούχοι με συνεχείς περικοπές και αδύναμο σύστημα υγείας. Επίσης, συνεχώς επιβάλλονται φόροι σε ανθρώπους που δεν έχουν και δεν μπορούν να δώσουν τίποτε περισσότερο.

Μέσα σ' όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό, ήρθε να προστεθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ως τελειωτικό χτύπημα σε μία χώρα που απελπισμένα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και να σταθεί στα πόδια της.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Μπακίρης (δεξιά στη φωτό), με τον κ. Δημητριάδη...Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Μπακίρης (δεξιά στη φωτό), με τον κ. Δημητριάδη...


Είπε, ακόμη, ότι στόχος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι να απομακρυνθεί «μια κυβέρνηση επικίνδυνη, ακατάλληλη και κακή. Αντίθετα, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Ελλάδας, για την αποκατάσταση των Ελλήνων, της ζωής μας, της εικόνας μας. Της αισιοδοξίας και της ελπίδας, για εκείνα που αξίζουμε και όχι εκείνα που μας κατάντησαν να ζούμε καθημερινά.

Ερωτηθείς ο κ. Μπακίρης εάν θα προχωρήσει σε αλλαγές στη ΝΟΔΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι βέβαιο ότι θ’ ανοίξουν και τις πόρτες της ΝΟΔΕ και τ’ αυτιά τους στον κόσμο. «Ο κόσμος και ο απλός ψηφοφόρος, όλη η κοινωνία θέλει να ακουστεί και η ΝΟΔΕ θα είναι ανοιχτή στον ψηφοφόρο, στα στελέχη και σε όλη την κοινωνία της Δωδεκανήσου», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο προετοιμάζονται για το συνέδριο του κόμματος σε λίγες ημέρες και αμέσως μετά θα συνέλθει για πρώτη φορά η ΝΟΔΕ με τη νέα σύνθεσή της για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία τους είπε ότι υπήρξε μία ανανέωση στα στελέχη της ΝΟΔΕ, μία νέα προοπτική και όλα αυτά είναι στο πλαίσιο ότι υπάρχει πλέον μία εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια στην παράταξη. Όπως είπε, ο Πρόεδρος έχει ήδη δρομολογήσει κάποιες κινήσεις οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο θέμα της επικοινωνίας και της προσέγγισης των προβλημάτων της Δωδεκανήσου.

Όπως είπε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι και η Δωδεκάνησος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και αυτά προσεγγίζονται και από την πλευρά του ως τομεάρχης Δικαιοσύνης θα προωθήσει μία στάση της παράταξης στα τοπικά θέματα και γενικά του κλάδου για προβλήματα όπως το κτιριακό και η αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, τουλάχιστον στη Δωδεκάνησο, διότι ως τουριστικός προορισμός πρέπει να υπάρχει υποδομή για να διατηρήσουμε αυτό που τόσα χρόνια παλεύαμε να φτιάξουμε.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο