Π. Μπακίρης: Το Συνέδριο της ΝΔ θα αποδειχθεί «το 10 το καλό»!

Π. Μπακίρης: Το Συνέδριο της ΝΔ θα  αποδειχθεί «το 10 το καλό»!

Π. Μπακίρης: Το Συνέδριο της ΝΔ θα αποδειχθεί «το 10 το καλό»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Του
Παύλου Μπακίρη

Η Νέα Δημοκρατία, με το 10ο Συνέδριό της το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, κάνει μια βαθιά τομή ανανέωσης σε επίπεδο δομών, προσώπων και φυσικά πολιτικών προτάσεων.

Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επέλεξε πριν από τρεις μήνες να αλλάξει ρότα για να αποφύγει τα αδιέξοδα και τις παθογένειες που ταλανίζουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου μας, μέσα από μια μαζική εκλογική διαδικασία, η ΝΔ αποφάσισε να φύγει μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σήμερα το Συνέδριό μας σφραγίζει αυτή την αναγεννητική διαδικασία, με κεντρικό σύνθημα: «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας»
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η αρχή για να τα πάρουμε «όλα από την αρχή…».

Μέσα σε 100 ημέρες ο νέος Πρόεδρος ανακοίνωσε ένα αναλυτικό πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος, βάζοντας τέρμα σε παράλογες σπατάλες, που κανένας μέχρι τότε δεν ήθελε να ακουμπήσει.
Ανανέωσε τις γραμματείες με νέα πρόσωπα, με πολλά εξ αυτών να συνδέονται με την αγορά και να μην εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από το κόμμα.

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε την κατάρτιση του προγράμματος διακυβέρνησης, ούτως ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο να προτείνει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, απέναντι σε μια Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πέσει, είτε για λόγους σκοπιμότητας, είτε για λόγους ανικανότητας…

Η Νέα Δημοκρατία προσήλκυσε πάνω από 700 εμπειρογνώμονες για την κατάρτιση του νέου προγράμματός της, ανθρώπους που και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν την προστιθέμενη αξία τους στη παράταξη και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία.

Οξυγόνο ανανέωσης μπήκε και σε όλες τις κομματικές δομές, με τις εσωκομματικές εκλογές να αποφέρουν ανανέωση προσώπων σε επίπεδο 65% και τους νεοδημοκράτες να αγκαλιάζουν και πάλι τις τοπικές οργανώσεις, με την μαζική τους προσέλευση στις κάλπες.

Εκατοντάδες από τους 2.500 εκλεγμένους συνέδρους είναι νέοι άνθρωποι, που μέχρι σήμερα δεν είχαν εμπλακεί καθόλου με τις κομματικές διεργασίες. Κατέβηκαν υποψήφιοι, ψηφίστηκαν και κατοχύρωσαν την παρουσία τους σε αυτό το κρίσιμο Συνέδριο.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν σαφέστατα πολιτικά μηνύματα υγείας, αισιοδοξίας, αλλαγής προς το καλύτερο. Σε μια εποχή όπου η πολιτική συμμετοχή έχει λίγο-πολύ απαξιωθεί και το πολιτικό σύστημα έχει απολέσει σημαντικό τμήμα της λαϊκής του αποδοχής.

Το Συνέδριο λοιπόν, που ολοκληρώνεται σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Πέρα από τις σοβαρές και ευρείες οργανωτικές αλλαγές που θα επιφέρει, θα εγκρίνει διά της πλειοψηφίας και τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος. Μια φυσιογνωμία, που βασίζεται στη ρήξη με τις αναχρονιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Στη μετωπική σύγκρουση με τον λαϊκισμό και την πελατειακή εξάρτηση.
Η Νέα Δημοκρατία θα βγει μέσα από το Συνέδριό της ισχυρή, ενωμένη και ανανεωμένη, όσο ποτέ.

Η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, που θα ενώσει υπό την σκέπη της όλες τις πατριωτικές, μεταρρυθμιστικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου. Προσελκύοντας τους άξιους και τους ικανούς στους κόλπους της, οι οποίοι με την σειρά τους θα εμπνεύσουν ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, να εμπιστευθούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία.

Η κοινωνία παρακολουθεί και περιμένει τη ΝΔ να ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Και είναι βέβαιο πως το 10ο τακτικό συνέδριό της θα αποδειχθεί «το 10 το καλό», για να κερδίσουμε στην αναμέτρηση με τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταστρέφει τη χώρα και το μέλλον της.

Από αύριο το πρωί, το «φύγετε» δεν θα είναι μόνο ένα σύνθημα. Θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης. Με αξιόπιστες θέσεις, ικανά πρόσωπα και ρεαλιστικό όραμα, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa