Η Πάτμος και φέτος στο επίκεντρο του εορτασμού του Πάσχα

Η Πάτμος και φέτος στο επίκεντρο του εορτασμού του Πάσχα

Η Πάτμος και φέτος στο επίκεντρο του εορτασμού του Πάσχα

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 497 ΦΟΡΕΣ

Χιλιάδες επισκέπτες θα κατακλύσουν το νησί της Αποκάλυψης για το Πάσχα

Η Πάτμος, έχει αυτές τις μέρες την τιμητική της, καθώς στο ιερό προσκύνημα της Χριστιανοσύνης θα συγκεντρωθούν χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να γιορτάσουν με ιδιαίτερη κατάνυξη το Πάσχα.
Το νησί είναι έτοιμο για την υποδοχή και τη φιλοξενία των πιστών, και μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα και εκείνους που θα αποφασίσουν να επισκεφτούν το νησί της Αποκάλυψης την τελευταία στιγμή.
Δωμάτια υπάρχουν ακόμα όπως δηλώνει στη «Ρ» ο δήμαρχος Γρηγόρης Στόικος, ο οποίος καλεί τους συμπατριώτες μας να επισκεφτούν την Πάτμο, με τις τιμές των διακοπών να είναι όπως λέει προσιτές σε όλους.
Πάντως το νησί ετοιμάζεται και για την τουριστική περίοδο η οποία θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από πέρσι, έχοντας επενδύσει κυρίως στον ποιοτικό τουρίστα.
Παρ’ όλα αυτά η έλλειψη νερού παραμένει στο νησί, όμως η δημοτική αρχή εκτιμά ότι με τη λειτουργία των δύο μονάδων αφαλατώσεων το πρόβλημα φέτος θα λυθεί έστω και καθυστερημένα.

Κε δήμαρχε, το νησί σας ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει με κατάνυξη το Πάσχα. Θα είναι το επίκεντρο της Δωδεκανήσου καθώς θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πως θα εξελιχθεί η κίνηση τις άγιες μέρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σας;
Η Πάτμος πράγματι τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα είναι το επίκεντρο θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων πανελληνίως. Και τούτο γιατί εκτός του ότι είναι ένας μεγάλος θρησκευτικός προορισμός, πολλοί επισκέπτες έρχονται για να παρακολουθήσουν την τελετή του Ι. Νιπτήρος που τελείται στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου και μόνο στην Πάτμο.
Η Πάτμος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες και να διευκολύνει τόσο τη μετακίνησή τους όσο και τη διαμονή τους καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Η εκτίμησή μας είναι, ότι κι εφέτος όπως κάθε χρόνο θα έχουμε πολλούς επισκέπτες.

Πώς είναι οι πληρότητες στα καταλύματα της Πάτμου, υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθεί κάποιος που θα θελήσει να «κλείσει» δωμάτιο ακόμα και τώρα;
Η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάτμο αυτή την περίοδο κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα που σημαίνει, ότι υπάρχουν δωμάτια σε ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που μπορεί όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το νησί μας και να εξυπηρετηθεί.
Με την ευκαιρία καλούμε όλους όσους δεν έχουν αποφασίσει που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα να έρθουν στο νησί μας και είμαστε σίγουροι, ότι οι διακοπές τους αυτές θα μείνουν αξέχαστες.

Οι τιμές είναι προσιτές για τους συμπατριώτες μας;
Οι τιμές τόσο της διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι προσιτές για όλους. Άλλωστε η Πάτμος έχει χαρακτηριστεί προορισμός για όλα τα βαλάντια.

Από ποιες περιοχές της χώρας έχετε τους περισσότερους επισκέπτες το Πάσχα;
Οι επισκέπτες του νησιού μας προέρχονται απ’ όλα τα σημεία της Ελλάδας τόσο από την ηπειρωτική όσο και τη νησιώτικη Χώρα. Σ’ αυτό βέβαια βοήθησε και η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αφού πέρυσι έγινε σύνδεση της Πάτμου με τη Βόρεια Ελλάδα που θα συνεχιστεί και φέτος.

Πώς θα γιορταστεί φέτος η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, προγραμματίζεται κάτι ξεχωριστό;
Το Πάσχα η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης κι εφέτος στο νησί μας θα εορτασθεί με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη, αφού εκτός από τις μοναδικές Ιερές Ακολουθίες τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε επισκέπτης, ο Δήμος Πάτμου ετοιμάζει την καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση ανήμερα του Πάσχα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Σκάλας με μουσική, παραδοσιακούς χορούς, μεζέδες και κρασί , καθώς και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.


Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση για το 2016 τι μηνύματα υπάρχουν για την Πάτμο;
Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες από υπεύθυνους του τουριστικού τομέα η τουριστική κίνηση και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη στο νησί μας από την προηγούμενη χρονιά. Ελπίζουμε λοιπόν να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις.

Τα τελευταία χρόνια το νησί σας έχει επενδύσει στον ποιοτικό τουρίστα. Είστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα;
Ο Δήμος Πάτμου έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύει το νησί μας έχοντας στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά έργα υποδομής ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε η Πάτμος να παραμείνει Μοναδική, ξεχωριστή και με ελεγχόμενη ποιοτική ανάπτυξη.

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Πάτμο και σε ποιους τομείς παρατηρείται;
Η Πάτμος με τις πλούσιες φυσικές ομορφιές, τη γραφικότητα και την αυθεντικότητά της έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς επενδυτές.
Αυτό παρατηρείται ακόμη και σήμερα την περίοδο της κρίσης όπου επενδύονται αρκετά κεφάλαια τόσο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας που αποτελεί αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όσο και στο υπόλοιπο νησί.

Είναι ικανοποιητική η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το νομό και την Αθήνα;
Η συγκοινωνία της Πάτμου τόσο με τον Πειραιά όσο και με τα υπόλοιπα νησιά από πέρυσι είναι η καλύτερη όλων των ετών.
Και τούτο γιατί το καλοκαίρι έχουμε 7 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Πειραιά, σύνδεση 2 φορές την εβδομάδα με τη Βόρεια Ελλάδα και καθημερινή σύνδεση με ταχύπλοα σκάφη με Σάμο, Κω και Ρόδο. Παράλληλα τοπικά σκάφη εκτελούν καθημερινά δρομολόγια στα γειτονικά μας νησιά.
Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες κι ευχαριστούμε τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και τις εταιρείες και πλοιοκτήτες όλων των σκαφών.

Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σήμερα;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πάτμος, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει, είναι η έλλειψη νερού.
Ελπίζαμε ότι φέτος θα το είχαμε λύσει, αφού από το μήνα Νοέμβριο του 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη λειτουργία των 2 μονάδων αφαλάτωσης 1.200 κ.μ. νερού ημερησίως που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού μας.
Δυστυχώς οι απεργίες για το ασφαλιστικό εδώ και μήνες δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους και της ανάθεσης σε ανάδοχο εργολάβο.
Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Πάτμου καταβάλλει προσπάθεια ώστε και τη φετινή περίοδο το νησί να καλυφθεί από νερό και να κυλήσει χωρίς προβλήματα η τουριστική σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος