Απειλητικό για το Φαληράκι το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Απειλητικό για το Φαληράκι το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Απειλητικό για το Φαληράκι το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίασε εκτάκτως το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Ιδιαίτερα θερμό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών από το Φαληράκι, τις Καλυθιές και τις γύρω περιοχές, αφού απειλούν να… πνίξουν την περιοχή αν δεν βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.

Στο πλαίσιο αυτό την Μεγάλη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα τοπικά μέλη πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ο αντιδήμαρχος κ. Δώρος Κωνσταντίνου, καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Σταυρής και Στέφανος Κυριαζής που κατάγονται από την περιοχή.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι αρχίζει να οξύνεται και να εμφανίζεται πιο απειλητικό, από τη στιγμή που όχι μόνο όλα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της περιοχής έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, αλλά και η ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη «ναυάγησε», με την ακύρωση του διαγωνισμού.

Αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα δεδομένα, όπως το γεγονός ότι εντός του καλοκαιριού καθημερινά από το Φαληράκι και τον οικισμό των Καλυθιών παράγονται και πρέπει να απομακρυνθούν περισσότεροι από 30 τόνοι σκουπιδιών. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στην αποκομιδή τους. Κάτι τέτοιο τόνισαν, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την εικόνα και την δημόσια υγεία της περιοχής.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στη «Ροδιακή» του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, Μιχάλη Καφετζή: «Κάνουμε ότι μπορούμε όλο αυτό το διάστημα για να μαζέψουμε τα σκουπίδια, ως Δημοτική Κοινότητα. Όλο το προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας δουλεύει γι’ αυτό το σκοπό. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Παρά την φιλότιμη προσπάθεια όλου του προσωπικού, για να παραμείνουν καθαρά το Φαληράκι και οι Καλυθιές, σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι αυτό δεν θα αρκεί και δεν θα προλαβαίνουμε να απομακρύνουμε όλο αυτό τον όγκο σκουπιδιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή δύο πληρώματα απορριμματοφόρων εξυπηρετούν καθημερινά τις περιοχές Καλυθιών, Φαληρακίου, Ψίνθου και Κοσκινού. Προτάθηκε να μπει και ένα τρίτο για να υπάρχει επάρκεια προσωπικού και καλύτερη εξυπηρέτηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και στους οικισμούς, ενώ σε αυτά θα πρέπει να υπολογίζεται και το ανοικτού τύπου αυτοκίνητο που σταθμεύει στις Καλυθιές και χρησιμοποιείται κυρίως για τα βαριά αντικείμενα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, τόνισαν ότι το πολύ σε ένα μήνα θεωρούν ότι θα έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και ανέλυσαν το σχέδιο δράσης τους.

Μεταξύ άλλων στις σκέψεις τους είναι η ενοικίαση απορριμματοφόρων –αν αυτό κριθεί απαραίτητο- για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» με τα οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η πρόσληψη 90 ατόμων εποχιακού προσωπικού από το Δήμο Ρόδου, αρκετοί από τους οποίους θα διατεθούν για την συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου