Δ. Κρεμαστινός: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το κάλεσμα κυρίως προς όλα τα κόμματα που προέκυψαν από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου»

Δ. Κρεμαστινός: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το κάλεσμα κυρίως προς όλα τα κόμματα που προέκυψαν από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου»

Δ. Κρεμαστινός: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το κάλεσμα κυρίως προς όλα τα κόμματα που προέκυψαν από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

Χθες, ενώπιον μεγάλης και ενθουσιώδους συγκέντρωσης - μιας από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο της Κρήτης - μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το κάλεσμα κυρίως προς όλα τα κόμματα που προέκυψαν από το 45% του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα κάλεσμα προς τους αρχηγούς αυτών των κομμάτων. Εάν οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων δεν ανταποκριθούν, θα έχουν οι ίδιοι την ευθύνη της ουσιαστικής διάσπασης της παράταξης που ένωνε η προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποχρεωμένο να μιλήσει και να καλέσει έναν-έναν πολίτη, όσους επί χρόνια το στήριζαν και το έφερναν στην εξουσία."

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εννοεί και τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήταν:

"Ασφαλώς ναι, αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει εμπράκτως εάν πραγματικά είναι ένα κόμμα της αριστεράς ή ένα κόμμα της … «αριστεροδεξιάς», και μάλιστα της ακραίας. Να αποδείξει, με απλά λόγια, ιδεολογική καθαρότητα. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών οπαδών του είναι αυτοί που πίστεψαν στα όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά προσωπικά ο αρχηγός του και σημερινός Πρωθυπουργός.»

Και συνεχίζοντας την ομιλία του είπε:

«Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας προχθές στις κατηγορίες όλης της Αντιπολίτευσης ότι ψεύδεται συνεχώς και κατ’ εξακολούθηση, απάντησε ότι αυτός δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό αλλά ότι αυτο-απατήθηκε. Αυτή όμως η αυταπάτη δηλώνει μεγάλη και επικίνδυνη απειρία η οποία στοίχισε 5,5 και πιθανόν συν επιπλέον 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.

Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ «εσείς βάλατε 60 δις και εμείς βάλαμε 10» είναι το λιγότερο αστείο γιατί δεν είναι 10 δις. Είναι 60+10, δηλαδή 70 δις. Εάν ήταν 10 δις και είχαν αφαιρεθεί τα 60 τότε όλοι σήμερα θα χειροκροτούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να έχει καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα έπρεπε να έχει ελαττώσει τον ΦΠΑ, να έχει επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ της κρίσης επίπεδα, όπως άλλωστε υποσχόταν για να εκλεγεί. Δυστυχώς όμως έπραξε το αντίθετο: με τις ατελείωτες "σκληρές" διαπραγματεύσεις κατάφερε να φέρει το 3ο μνημόνιο και να αγωνίζεται να αποφύγει το 4ο που έρχεται.

Γιατί άραγε δεν μας εμπιστεύονται ούτε το ΔΝΤ ούτε η Ευρωζώνη και ζητούν για πρώτη φορά να νομοθετήσουμε συγκεκριμένα πρόσθετα μέτρα για το μέλλον; ή τον αυτόματο "κόφτη" (automatic cut) υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις; Και μάλιστα η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί κατάφερε το δεύτερο και απέφυγε το πρώτο που στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Με ρωτήσατε ποια θα είναι η τύχη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και της σκληρής φορολογίας και των έμμεσων φόρων. Θα σας απαντήσω ξεκάθαρα: Εάν δεν αρθούν τα capital controls, εάν δεν επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, που βρίσκονται στα σπίτια των πολιτών, εάν δεν επιστρέψουν στη χώρα μας οι επιχειρήσεις που έχουν φύγει προς τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Και χωρίς ανάπτυξη δε πρόκειται να έχουμε ελάττωση της ανεργίας. Και χωρίς εργαζόμενους και εργοδότες ποιοι θα πληρώνουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία; Πώς δεν θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις; Άρα, μη με ρωτάτε για το μέλλον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου γιατί δεν υπάρχει κανένα μέλλον εάν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα για να μπορούμε να ελπίζουμε σε σοβαρές επενδύσεις, σε σοβαρούς επενδυτές και σε ανάπτυξη της χώρας.

Επίσης με ρωτάτε ποιο είναι το μέλλον της χώρας μετά την αποδοχή του αυτόματου «κόφτη». Ο αυτόματος «κόφτης» δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαρκή εποπτεία και επιτήρηση από το «κουαρτέτο» με, φυσικά, συμμετοχή του ΔΝΤ το οποίο εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη θα επιβάλλει διαρκώς νέα μέτρα περικοπών στα πάντα.

Λύση αναγκαία είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που εκφράζεται από την Πρόεδρό της είναι η εδώ και τώρα δημιουργία κυβέρνησης των κομμάτων του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου» για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα με ένα σταθερό πολιτικό σύστημα το οποίο δε θα υποχωρεί εύκολα στις απαιτήσεις των δανειστών. Γιατί σήμερα, με πλειοψηφία 153 βουλευτών, μια ετερογενής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνεύσει προς κάθε σοβαρό επενδυτή που καλείται να φέρει τα λεφτά του στη χώρα και να τα επενδύσει;

Τέλος, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επικεφαλής την Πρόεδρό της Φώφη Γεννηματά καλεί τις καθαρές κεντροαριστερές δυνάμεις σε ένα ενιαίο μέτωπο. Γιατί τα ευκαιριακά κόμματα που δεν τα συνδέει καμία ιδεολογική συγγένεια παρά μόνο η παραμονή τους στην εξουσία, έχουν ένα πρόσκαιρο παρόν και κανένα απολύτως μέλλον.

Η επάνοδος λοιπόν στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου που πέτυχε την ενότητα όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων, είναι ιστορικά επιβεβλημένη. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε την τελευταία του ομιλία όταν προφητικά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστής των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται. Ας σεβαστούμε λοιπόν όλοι τα λόγια του και τη μνήμη του."

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο