Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων αύριο 1.385 μαθητές από τα Δωδεκάνησα

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η μεγάλη δοκιμασία για 1.385 νέους και νέες από τα Δωδεκάνησα, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις  Πανελλήνιες εξετάσεις διεκδικώντας έτσι μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, επισήμανε ότι όλα τα σχολικά συγκροτήματα και τα εξεταστικά κέντρα, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκριθούν με ακρίβεια στον στόχο τους που είναι η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των εξετάσεων.

Στην περιοχή της Δωδεκανήσου, όλα τα σχολικά συγκροτήματα των Λυκείων θα είναι εξεταστικά κέντρα, εκτός από τα δύο ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν στη Ρόδο.
Γονείς και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται όλοι στο πλευρό των μαθητών που από την Δευτέρα ξεκινούν την μεγάλη δοκιμασία, διεκδικώντας έτσι να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Ο χάρτης των  εξετάσεων
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ροδιακή οι υποψήφιοι φέτος θα είναι λιγότεροι σε σχέση με τους περσινούς υποψηφίους, (1.385 φέτος 1.420 πέρσι) ενώ με το νέο σύστημα η κατανομή έχει ως εξής:

Ανθρωπιστικών Σπουδών
468 υποψήφιοι
14 στο ειδικό κέντρο

Θετικών Σπουδών
428 υποψήφιοι
20 στο ειδικό κέντρο

Σπουδών οικονομίας και πληροφορικής
389 υποψήφιοι
22 στο ειδικό κέντρο

ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (6 μαθήματα)
Θεωρητική 25
Θετική 6
Τεχνολογική 11
Ειδικό κέντρο 2

Πανέτοιμα τα εξεταστικά κέντρα
Συνολικά 103.366 υποψήφιοι από όλη τη χώρα θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η έναρξη των εξετάσεων σηματοδοτείται τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.
Με το ίδιο μάθημα, μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα.