Σφραγίστηκαν δύο ελαιοτριβεία στη Ρόδο

Σφραγίστηκαν δύο ελαιοτριβεία στη Ρόδο

Σφραγίστηκαν δύο ελαιοτριβεία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3347 ΦΟΡΕΣ

Στη σφράγιση δύο ελαιοτριβείων που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου, προχώρησε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατόπιν απόφασης που υπέγραψε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης σφραγίστηκαν τα ελαιοτριβεία του αγροτικού συνεταιρισμού στον Έμπωνα και του αγροτικού συνεταιρισμού στον Μονόλιθο
.

Όπως αναφέρει η απόφαση τα ελαιοτριβεία συνέχιζαν να λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη άδεια καθώς δεν συμμορφώθηκαν με την υπόδειξη που τους έγινε από την περιφέρεια στο παρελθόν.
Έτσι για το μεν ελαιοτριβείο του Έμπωνα το αρμόδιο τμήμα βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων της περιφέρειας εισηγήθηκε στις 11 Απριλίου τη σφράγισή του ενώ για το ελαιοτριβείου του Μονόλιθου εισηγήθηκε τη σφράγισή του στις 12 Απριλίου.
Και στις δύο περιπτώσεις οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έπρεπε να είχαν εκδώσει άδεια μέχρι τις 31 /10/ 2014. Η απόφαση περιλαμβάνει τη σφράγιση του παραγωγικού μηχανολογικού εξοπλισμού και τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλεβάρης υπέγραψε επίσης αποφάσεις για το κλείσιμο ελαιοτριβείων και σε άλλα νησιά, διαμηνύοντας ότι μέχρι τέλος Μαΐου αν δεν προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας από όσους έχουν εκκρεμότητες τότε θα σφραγιστούν και άλλα ελαιοτριβεία.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι αναφορικά με τη λειτουργία των ελαιοτριβείων έχουν επιβληθεί και πρόστιμα σε ορισμένα από αυτά πέρα από τις σφραγίσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής