Παρέμβαση - διεκδίκηση του Χ. Κόκκινου για την Πολιτική Προστασία που δικαιούνται τα νησιά μας

Παρέμβαση - διεκδίκηση του Χ. Κόκκινου για την Πολιτική Προστασία που δικαιούνται τα νησιά μας

Παρέμβαση - διεκδίκηση του Χ. Κόκκινου για την Πολιτική Προστασία που δικαιούνται τα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 73 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 23 - 24.5.16 είχε μια σειρά από υπηρεσιακές συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα και στον Πειραιά, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία στην περιοχή μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα:

Είχε συνάντηση εργασίας και παράσταση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Ιωάννη Καρατζιά αντίστοιχα. Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι δράσεις αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε και προφορικά και γραπτά τις απόψεις και τις προτάσεις του, στις οποίες επισήμανε:

την ανάγκη υποστήριξης με εναέρια μέσα για την κατάσβεση πιθανών πυρκαϊών. Ζήτησε και πήρε θετική απάντηση να παραμένει μόνιμα στη Ρόδο το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και του Σινούκ και να υπάρξει άμεση υποστήριξη από τα Canadair που εδρεύουν στη Σάμο (εφόσον παραστεί ανάγκη).

Nα ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μας με το έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται εντός των ημερών.

Να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, οι διαδικασίες πιστοποίησης των υπό σύνθεση εθελοντικών ομάδων στα Δωδεκάνησα που εκκρεμούν (π.χ. Πάτμος).

Να παρασχεθεί ενημερωτικό υλικό στην Π.Ν.Αι., προκειμένου αυτό να διανεμηθεί στους πολίτες για ενημέρωσή τους για την αντιπυρική περίοδο.

Να απλουστευθούν οι διαδικασίες μετάβασης των στελεχών της Πυροσβεστικής στα νησιά μας, ώστε να είναι πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους και να ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες νησιωτικότητας.

Να ικανοποιηθεί το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κω και να ενισχυθεί ο στόλος της με ένα (1) τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα από αυτά που θα προμηθεύσει η Π.Ν.Αι. στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου μέσω Ε.Σ.Π.Α. εντός των προσεχών μηνών.

Στις 23.5.16 είχε συνάντηση εργασίας με τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη στα γραφεία της Α.Δ.Α. στον Πειραιά, προκειμένου να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.. Η πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Χ. Κόκκινος προς τον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (βλ. έγγραφο, Δ.Τ. και ανάρτηση στο διαδίκτυο στις 22.5.16) και σύμφωνα με την οποία: «να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην προσεχή του συνεδρίαση προγραμματική σύμβαση με τριμερή εκπροσώπηση (Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου - ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. - Π.Ν.Αι.), ή τετραμερή εκπροσώπηση (Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου - ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. - Π.Ν.Αι. - Δήμος Ρόδου), και με την προϋπόθεση να συμμετέχουν με τον εξοπλισμό τους», είναι αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας που είχε στην Α.Δ.Α. με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες