Ρόδος: Βάζουν βραχιολάκι για ποτά σε μπαρ σε αλλοδαπούς τουρίστες!

Ρόδος: Βάζουν βραχιολάκι για ποτά σε μπαρ σε αλλοδαπούς τουρίστες!

Ρόδος: Βάζουν βραχιολάκι για ποτά σε μπαρ σε αλλοδαπούς τουρίστες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3560 ΦΟΡΕΣ

Έχουν ξεφύγει πλέον οι κράχτες

Ιδιαίτερα ευρηματικοί αποδεικνύονται οι κράχτες που έχουν κατακλύσει πλέον κάθε τουριστική περιοχή της Ρόδου, ενοχλώντας τους επισκέπτες μας και κάνοντας ζημιά στους οργανωμένους επιχειρηματίες με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλούν.

Όπως αποδεικνύεται δεν είναι μόνο η παλιά πόλη στην οποία, ανθεί το φαινόμενο των κραχτών αλλά και άλλες περιοχές στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών.

Μάλιστα οι κράχτες έχουν επεκτείνει το αντικείμενό τους και έχουν βρει διάφορους τρόπους για να «ψαρεύουν» πελάτες, μετακινούμενοι και οργανωμένοι σε ομάδες για καλύτερα αποτελέσματα. Βάζουν στους τουρίστες… βραχιολάκι όπως στο all inclusive για το οποίο ο τουρίστας προπληρώνει ένα ποσό και με αυτό το βραχιολάκι μπορεί να πίνει ποτά σε πολλά στέκια χωρίς να πληρώνει έξτρα χρήματα.

Μία τέτοια περιοχή στην οποία το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία τρία χρόνια είναι η οδός Ορφανίδου και οι δρόμοι γύρω από αυτήν στο Νιοχώρι, όπου οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι πλέον ανεξέλεγκτες.
Πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή, εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για το φαινόμενο, και εκφράζουν φόβους ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το… ψάρεμα των τουριστών σύντομα θα προκαλέσει συμπλοκές μεταξύ των κραχτών με δυσάρεστες επιπτώσεις.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν στη «Ρ», φέτος οι κράχτες δρουν τελείως ανεξέλεγκτα λόγω της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης και ελέγχου από κάθε ελεγκτικό μηχανισμό.
Οι κράχτες εργάζονται για λογαριασμό κάποιων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και μπαρ και είναι στην πλειοψηφία τους Σκανδιναβοί, αφού αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νεαρούς συμπατριώτες τους ως θαμώνες σε αυτά.

Η… δουλειά γίνεται κυρίως κάθε μεσημέρι όταν όλα τα στέκια είναι κλειστά, από οργανωμένες ομάδες κραχτών που με δίκυκλα, ακροβολίζονται σε συγκεκριμένα σημεία-πιάτσες στις οποίες αποβιβάζονται οι τουρίστες από τα πούλμαν είτε περνούν από εκεί βγαίνοντας από τα ξενοδοχεία τους.
Η κάθε ομάδα αποτελείται από τρία, τέσσερα, ή και περισσότερα άτομα ανάλογα με το χώρο και έχει κάθε ένα από αυτά συγκεκριμένο ρόλο.

Ο ένας θα πιάσει κουβέντα με τους υποψήφιους πελάτες, ο δεύτερος θα συγκεντρώσει τα χρήματα που θα πληρώσει κάθε τουρίστας, άλλοι θα κρατούν τσίλιες και άλλοι τοποθετούν τα βραχιολάκια.
Συνήθως το κάθε βραχιολάκι αντιστοιχεί σε ποσό 10 ευρώ και φυσικά κανένας δεν κόβει απόδειξη στον πελάτη!
Όλα γίνονται πολύ γρήγορα για να μην κινούνται υποψίες και έτσι πολλά βραδινά στέκια της περιοχής γεμίζουν με κόσμο, και λειτουργούν με σωρεία παραβάσεων σε βάρος όλων των υπολοίπων που λειτουργούν νόμιμα.

Όπως δηλώνουν στη «Ρ» κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους δεν είναι αντίθετοι σε αυτό τον τρόπο διασκέδασης, άλλωστε εφαρμόζεται και στο εξωτερικό, αρκεί να γίνεται σωστά, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με νόμιμο τρόπο.
Για το λόγο αυτό ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να προστατευτούν οι νόμιμοι επιχειρηματίες αλλά και οι επισκέπτες μας από κάποιους που τους εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε βάρος των υπολοίπων.

Οι κράχτες μπερδεύονται με τους τουρίστες και αρχίζουν να πωλούν το... βραχιολάκι για τα μπαρ, όπως φαίνεται στη φώτο της «Ρ»Οι κράχτες μπερδεύονται με τους τουρίστες και αρχίζουν να πωλούν το... βραχιολάκι για τα μπαρ, όπως φαίνεται στη φώτο της «Ρ»

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς