Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά του Δήμου Ρόδου για το διαγωνισμό καθαριότητας

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά του Δήμου Ρόδου για το διαγωνισμό καθαριότητας

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά του Δήμου Ρόδου για το διαγωνισμό καθαριότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Ένωση Εταιρειών «HELESI –ΠΕΡΜΕ – ENSER» κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με την οποία δεν προκρίθηκε για το διαγωνισμό του έργου της καθαριότητας.

Η υπόθεση, ως γνωστόν, εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά στις 10 Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκε η παραπάνω απόφαση.

Αυτό, τώρα, στην πράξη σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έχει κλείσει και τυπικά όσο αφορά στο δικαστικό του μέρος και αφού καθαρογραφεί-κάτι που συνήθως διαρκεί αρκετές ημέρες-η Δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να κηρυχθεί άγονος.

Εν τω μεταξύ, αφότου σημειώθηκε αυτή η εμπλοκή με τον διαγωνισμό για την ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες, ο Δήμος, ως γνωστόν, έψαχνε για εναλλακτική λύση ώστε να καλυφθεί το κενό και να μην οξυνθεί το πρόβλημα στο νησί εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Έτσι, ήδη έχουν ενοικιαστεί απορριμματοφόρα ενώ έχουν προσληφθεί και τα 92 άτομα εποχικό προσωπικό.

Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι, σχετικά με τους ιδιώτες στην καθαριότητα, σε αυτή τη φάση η Δημοτική Αρχή…δεν θα βιαστεί αφού μπορεί να δημιουργήθηκε μία αναστάτωση αρχικά ωστόσο η κατάσταση τώρα φαίνεται να ομαλοποιείται ενώ αποδεσμεύονται και τα χρήματα που θα διατίθεντο τα οποία πρόθεσή της είναι να τα επενδύσει στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Για παράδειγμα, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αγορά οχημάτων με leasing και γενικά να φέρει καινούργιο εξοπλισμό.

Πάντως, σύμφωνα και με τα όσα έχει δηλώσει στο δ.σ. ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στις προθέσεις τους είναι να προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός για ανάθεση μέρους της αποκομιδής και της σάρωσης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, ωστόσο δεν αναμένεται να το επισπεύσουν αλλά πρώτα θα το σχεδιάσουν.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024