Σε προτεραιότητα για το δήμο η Ροδιακή Έπαυλη

Σε προτεραιότητα για το δήμο η Ροδιακή Έπαυλη

Σε προτεραιότητα για το δήμο η Ροδιακή Έπαυλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Στη Διεύθυνση περιμένουν να ανοίξουν κάποια προγράμματα για να εντάξουν σχολικά κτίρια που είναι διατηρητέα, όπως το Καζούλειο, η Αμαράντειος και η Ακαδημία

Το έργο της αποκατάστασης του εμβληματικού κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης και της συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου του, είναι πρώτο στις προτεραιότητες της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης όσο αφορά στα έργα που θα προτάξει για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

Το παραπάνω, προκύπτει από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τον πολιτικό προϊστάμενο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κα Παρασκευοπούλου καθώς και οι Τμηματάρχες.

Αντικείμενό της ήταν οι προτεραιότητες που θα θέσει η Διεύθυνση για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το μεγάλο αυτό έργο αποκατάστασης του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης, που είχε προϋπολογισμό πάνω από 2 εκατ. ευρώ και υπενθυμίζεται ότι απεντάχθηκε επειδή δεν είχε γίνει η παραχώρηση στο Δήμο, και η αποκατάσταση του κτιρίου Ακάβη, είναι τα δύο έργα που θα προτάξει η Διεύθυνση.

Έτσι, χθες, μαζί με τον Δήμαρχο εξέτασαν πως έχει η κατάσταση για αυτά τα δύο κτίρια και θεωρείται ότι βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο για να ενταχθούν. Πρέπει, βέβαια, να γίνει επικαιροποίηση των μελετών, οι οποίες πάντως υφίστανται.

Μένει, βέβαια, να ξεκαθαρίσει και το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Έπαυλης, για το οποίο τα μηνύματα ήταν θετικά πριν από λίγο καιρό.

Τέλος, στη Διεύθυνση περιμένουν να ανοίξουν κάποια προγράμματα για να εντάξουν σχολικά κτίρια που είναι διατηρητέα, όπως το Καζούλειο, η Αμαράντειος και η Ακαδημία.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης