Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρούμπλης

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρούμπλης

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρούμπλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Την πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου στη Ρόδο, επιβεβαίωσε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Όπως εξήγησε, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, τον κάλεσε ο Υπουργός στο πλαίσιο της ενημέρωσης που επιθυμεί να κάνει περιφερειακά για τις δράσεις του Υπουργείου και του εκδήλωσε την πρόθεσή του να γίνει μία συνεδρίαση στη Ρόδο. Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής ήδη έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις αυτές στην περιφέρεια, από τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, την Τετάρτη 13 του μηνός έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους οι αυτοδιοικητικοί.

Με αφορμή αυτό, λοιπόν, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να μη γίνει η συνεδρίαση αυτή της ΠΕΔ πριν από τη γ.σ. της ΚΕΔΕ και έτσι προγραμμάτισαν 14 του μήνα, ημέρα Πέμπτη, να γίνει συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Ρόδο και την επόμενη ημέρα να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ει δυνατόν να παραστεί ο Υπουργός και σ’ αυτήν.

Μάλιστα, ένα τρίτο γεγονός είναι ότι έχει ζητήσει από τους εργολάβους που έχουν ολοκληρώσει το ΒΙΟΚΑ στη Λίνδο και θέλουν να έρθουν να δείξουν τη λειτουργία του και να κάνουν τα εγκαίνια, οπότε αν συμπέσει με την ημέρα που θα βρίσκεται εδώ ο Υπουργός με το επιτελείο του Υπουργείου που θα τον συνοδεύει, θα ήταν ευκαιρία για να τους δείξουμε ότι, εκτός των θεσμικών θεμάτων, η Ρόδος έχει τεράστιες ανάγκες σε θέματα υποδομών, περιβάλλοντος, ύδρευσης και όχι μόνο, όπως είπε ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στα φαινόμενα αυτές τις ημέρες με την ανομβρία.

Όπως είπε, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρόδος δεν είναι ο Δήμος των 120 χιλιάδων κατοίκων αλλά ο έβδομος στη χώρα και με τους επισκέπτες γίνονται 300 χιλιάδες οι κάτοικοι, «άρα σε όλες τις υποδομές, χρειαζόμαστε έργα, δράσεις και χρηματοδοτήσεις για 300 χιλιάδες», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς