Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με το εποχικό προσωπικό της καθαριότητας

Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με το εποχικό προσωπικό της καθαριότητας

Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με το εποχικό προσωπικό της καθαριότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

«Συνάντηση γνωριμίας» με το εποχικό προσωπικό που εργάζεται αυτή την περίοδο στον «ευαίσθητο» τομέα της καθαριότητας, είχαν χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου μαζί με τα στελέχη της υπηρεσίας, κατά την οποία τους εξέθεσαν τις δυσκολίες, τους έδωσαν οδηγίες και τους ζήτησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό αυτή τη δύσκολη περίοδο για το Δήμο.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος μετά τη συνάντησή του μαζί τους, ήταν επιτακτική ανάγκη να δει το προσωπικό της καθαριότητας, για να δουν τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το τρίμηνο αφού ενδέχεται να έχουμε επέκταση της τουριστικής περιόδου και, όπως είπε, «θα τα βγάλουμε πέρα σαν Δήμος».
Η συνάντηση έλαβε χώρα, χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, και παρόντες ήταν οι 41 εποχικοί υπάλληλοι για τους οποίους έδωσε παράταση το Υπουργείο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 και οι 91 που προσέλαβε πρόσφατα ο Δήμος για να συνδράμουν στο έργο της καθαριότητας, μετά το «ναυάγιο» με τον ιδιώτη.

Στους υπαλλήλους, παρουσία του Διευθυντή και των τμηματαρχών της υπηρεσίας καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου κ. Μιχάλη Σταυρή, μίλησε, καταρχήν, ο κ. Παλαιολόγου ο οποίος τους εξήγησε ότι σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να δουν που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν, ενώ τους μετέφερε τις ευχαριστίες όλης της Διεύθυνσης για τη μέχρι τώρα πορεία.


Ο Αντιδήμαρχος θέλησε να γίνει κατανοητό από τους ίδιους ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζεται σ’ αυτούς για τη συγκεκριμένη περίοδο στον τομέα της καθαριότητας και τους είπε ότι ποντάρουν «στην αποδοτικότητα, τη συνεργασία, την καλή συμπεριφορά όλων για να έχουμε ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό και για να δείξουν στους πολίτες ότι η υπηρεσία είναι ανταποδοτική». Στη συνέχεια, τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είπε, ακόμη: «Έχουμε συναντήσει ως Διεύθυνση τεράστια προβλήματα, είχαμε αστοχήσει όσο αφορά στο διαγωνισμό. Με επιμονή, με θέληση, με όρεξη για δουλειά, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πάμε καλύτερα».

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος ο οποίος ευθύς εξ’ αρχής τους τόνισε ότι το σπουδαιότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι η καθαριότητα και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πάρκα.

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την υγεία όσων μένουν στη Ρόδο και να φροντίζουμε την εμφάνιση της πόλης», είπε ο κ. Χατζηδιάκος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για την ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν θέμα αστοχίας αλλά επρόκειτο για ατυχία, λόγω και των συνθηκών που επικρατούσαν στη χώρα, με τα capital control κτλ. «Κόντεψαν…να μας κρεμάσουν!», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Δήμαρχος φάνηκε από τη μια να θέλει να εκθέσει στους εποχικούς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπηρεσία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και από την άλλη να τονώσει την αποδοτικότητά τους καθώς-δεν το έκρυψε-αυτή την περίοδο στηρίζονται κατά ένα σημαντικό μέρος και σ’ αυτούς.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι τα οχήματα του Δήμου είναι παλιά, είπε, επίσης, ότι ακόμα και αν είχε έρθει ο ιδιώτης στην καθαριότητα πάλι θα χρειάζονταν τους εποχικούς.

Το πρόβλημα κατά τον ίδιο είναι ότι η δουλειά είναι δύσκολη και μπορεί κάποιοι να ζορίζονται, όπως είπε, και είναι κατανοητό το όποιο πρόβλημα αλλά τους ζήτησε, γι’ αυτό το διάστημα της full season να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τους έδωσε, ακόμη, και οδηγίες τι να απαντάνε στους πολίτες όταν κάνουν κάποιες παρατηρήσεις!
Η συνάντηση έκλεισε με τοποθετήσεις και από τους ίδιους τους υπαλλήλους και έγινε συζήτηση με τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους