Εταιρία ειδικού σκοπού για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Εταιρία ειδικού σκοπού για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Εταιρία ειδικού σκοπού για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ιδρυτικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα είναι εκατό χιλιάδες ευρώ

«Ανασκουμπώθηκαν» στο Δήμο της Ρόδου για να “τρέξουν” τις διαδικασίες για την ίδρυση της Αστικής Εταιρίας Ειδικού Σκοπού μέσω της οποίας, ως γνωστόν, θα πάρει σάρκα και οστά το φιλόδοξο εγχείρημα για την κατάκτηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατά τη σύσκεψη για την πορεία του τουρισμού το περασμένο Σάββατο, σε περίπου δέκα ημέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα προσκληθούν οι φορείς με αντικείμενο την Εταιρία αυτή.

Οι διαδικασίες, βέβαια, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε και να έχει συσταθεί η Εταιρία-κάτι, πάντως, που δεν είναι τόσο απλό αφού τα γραφειοκρατικά είναι πολλά. Ωστόσο, στη σύσκεψη αυτή που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος αναμένεται να φανεί ποιοι έχουν τη διάθεση να συνδράμουν στον αγώνα αυτό της Ρόδου για να κατακτήσει τον τίτλο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ιδρυτικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα είναι εκατό χιλιάδες ευρώ που θα μπουν, βέβαια, από το Δήμο της Ρόδου. Με τη σύσταση, όμως, της Εταιρίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όποιον από τους κοινωνικούς εταίρους επιθυμεί να συνδράμει, να μετέχει στην Εταιρία και, βέβαια, να βάλει χρήματα.
Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν το Δήμο να κρατάει το σχήμα μικρό και να απευθύνει πρόσκληση, καταρχήν, στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια-από την οποία, πάντως, ήδη έχει εκδηλωθεί η πρόθεση για να συνεισφέρει.

Η σύσταση της Εταιρίας αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, δηλαδή αρχές Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η σχετική σύσκεψη που προανήγγειλε ο Δήμαρχος και τότε πια θα φανεί ποιοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της Ρόδου.
Εν τω μεταξύ, χθες, επρόκειτο να καταφθάσουν εδώ και οι δύο Βρετανοί σύμβουλοι του Δήμου της Ρόδου για να ξεκινήσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής