Η Δωδεκανήσια ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Anthoula Katsimatides, με καταγωγή από τη Νίσυρο, θα πραγματοποιήσει φιλική συμμετοχή στη νέα φιλόδοξη ταινία του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμαραγδής είναι γνώριμος της Ρόδου καθώς εδώ πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων της ταινίας του που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, «El Geco» για τη ζωή του Δομίνικου Θετοκόπουλου.

Αυτή τη φορά, αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του εμβληματικού Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, τον οποίο θα ενσαρκώνουν (σ.σ. σε διαφορετικές ηλικίες βέβαια) ο ταλαντούχος ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος  και ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.

Βέβαια, οι παραπάνω θα πλαισιωθούν από μία πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών. Όπως έγινε γνωστό, όμως, φιλική συμμετοχή θα κάνει στην ταινία και η Ελληνοαμερικανίδα Anthoula Katsimatides στον ρόλο της καλής μάγισσας Χρυσούλας Πουαριέ.

Η Anthoula Katsimatides είναι ηθοποιός που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε αμερικάνικες ταινίες με πιο γνωστή την ταινία «The Family» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Επίσης, είναι εξαδέλφη του Νισύριου εκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη.

 

 

Η ίδια, όμως, η Δωδεκανησιακής καταγωγής ηθοποιός, μας είχε απασχολήσει και πριν από μερικά χρόνια όταν, δέκα χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το εθνικό μνημείο Memorial 11/9, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του προκατόχου του Τζορτζ Μπους.

Μετά την τελετή ο πρόεδρος Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ έσπευσαν να χαιρετήσουν τους συγγενείς των θυμάτων, ανάμεσά τους και την Ανθούλα Κατσιματίδη, η οποία είναι από τα ενεργά μέλη της Ομογένειας αλλά και μέλος της επιτροπής για την ανέγερση του μνημείου.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου  ήταν και ο αδελφός της, Γιάννης Κατσιματίδης, μόλις 31 ετών, ο οποίος εκείνη την ημέρα εργαζόταν στον 104ο όροφο του πρώτου Πύργου – στόχου του τρομοκρατικού χτυπήματος.

(Πληροφορίες από: iefimerida.gr, dete.gr)