Δεν πρέπει να πωλούνται τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

Την αντίθεσή του για την πώληση των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ζητώντας να αποσυρθεί το μέτρο αυτό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
« Η Κυβέρνηση πιστή στη μνημονιακή της υπογραφή, πέραν όλων των άλλων,  προχωρά στη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, ώστε πάνω από 213 φάρμακα (που τα βάφτισαν «φάρμακα γενικής διάθεσης») να μπορούν να διατίθενται στα ΣΟΥΠΕΡ  ΜΑΡΚΕΤ.

Έτσι μαζί με απορρυπαντικά, αναψυκτικά, κρέατα, λαχανικά, ακόμα και φυτοφάρμακα, οι «νέου – τύπου» καταναλωτές (όπως τους θέλουν τα Μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές) θα ψωνίζουν και φάρμακα.  Η κυβέρνηση σπεύδει όπως – όπως να αδειοδοτήσει την πώληση των φαρμάκων από τα Σ/Μ, εφαρμόζοντας ένα ακόμα μέτρο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και δείχνοντας ότι είναι υπάκουος μαθητής ενόψει της 2ης αξιολόγησης. 

Με τον τρόπο αυτό, η επιστημονική - επαγγελματική διαχείριση της διάθεσης και πώλησης των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας δίνονται βορά στην πλήρη ικανοποίηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών και λιανεμπορικών συμφερόντων.

Για την Κυβέρνηση φαίνεται ότι προέχει η συγκέντρωση του φαρμακευτικού τζίρου σε λίγα χέρια, όπως γίνεται και στον κλάδο του Εμπορίου, ενώ ήδη οι «θεσμοί» ζητούν και δεύτερο κύμα απελευθέρωσης.    
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νεοφιλελεύθερο μέτρο της ελεύθερης διάθεσης των φαρμάκων  και να ενισχύσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας, των ασθενών, των συνταξιούχων, των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ».