Έλενα Κουντουρά: «Ο τουρισμός μας πάει εξαιρετικά καλά»

«Ο τουρισμός μας πάει εξαιρετικά καλά, παρότι είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Το 2016 έχει ξεκινήσει εξαιρετικά καλά. Έχουμε κάνει στοχευμένες δράσεις για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Δεν είναι τυχαία η αύξηση που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
«Και πέρυσι καταφέραμε να φέρουμε αποτελέσματα παραπάνω από τις εκτιμήσεις» σημείωσε η κ. Κουντουρά, η οποία αναφέρθηκε και στα ποσοστά αύξησης τουριστών από χώρες του εξωτερικού (Αγγλία +5%, ΗΠΑ +40%, Ρωσία +40%, Γερμανία +8%).

«Στις διεθνείς αφίξεις στο 6μηνο έχουμε ένα 5% αύξηση. Σημασία έχει ότι μετά από μια χρονιά ρεκόρ καταφέραμε να έχουμε αύξηση» σημείωσε η αναπλ. Υπ. Τουρισμού.
«Το Brexit, η τρομοκρατία, το προσφυγικό και η κατάσταση στην Τουρκία έχουν συνέπειες γενικά στον τουρισμό. Πολλοί αποφασίζουν δειλά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ ένα ποσοστό αποφασίζει να παραμείνει στη χώρα του. Οι εξωγενείς και αστάθμητοι παράγοντες έχουν επηρεάσει την κατάσταση. Ο τουρισμός είναι ψυχολογία. Όμως η Ελλάδα επειδή είναι γνωστός και ασφαλής προορισμός δεν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό» τόνισε η κ. Κουντουρά.

«Το προσφυγικό έχει επηρεάσει τον τουρισμό, τα νησιά που δέχθηκαν τους πρόσφυγες. Παρόλο που εμείς δείξαμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και στείλαμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη, είχαμε να παλέψουμε με αυτή την αρνητική δημοσιότητα, η οποία πρώτα ξεκίνησε από εμάς και αναπαρήχθη από τα αλλοδαπά μέσα ενημέρωσης» σημείωσε η Ε. Κουντουρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δημιουργήθηκε μια υπερβολική εικόνα δυσφήμησης και χώρες εκτός Ευρώπης όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ότι μπορούσε να δεχθεί τουρίστες» σημείωσε.

Πηγή: stokokkino.gr