Γι’ αυτό δεν μας παίρνουν στα σοβαρά;

Διάβασα με χαρά, στην εφημερίδα, για τις τεχνικές παρεμβάσεις επισκευών σε δρόμους, σε πεζοδρόμια και στον τρούλο στο Μανδράκι της Ρόδου. Χάρηκα. Επιτέλους να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας. Ένα βήμα πιό μπροστά. Στην ηλεκτρονική εφημερίδα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ είχα την ευκαιρία να δω τις φωτογραφίες από τα έργα.

Σε μιά από αυτές, πίσω από το δικαστήριο, ένας τεχνίτης με το κομπρεσέρ, ξυλώνει τις πλάκες του πεζοδρομίου, που έχουν αποξυλωθεί από τις ρίζες του δέντρου. Δεν θα σχολιάσω γιατί τέτοιες εργασίες και μάλιστα στο κέντρο της Ρόδου, γίνονται στη μέση της τουριστικής περιόδου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι η εικόνα.

Ο τεχνίτης, με παντόφλες, με βερμούδα και αμάνικο μπλουζάκι. Την εικόνα, συμπληρώνουν, η έλειψη προειδοποιητικού σήματος, και η έλειψη κορδέλας ασφαλείας. Εάν κάποιος περαστικός, δημότης ή τουρίστας σκοντάψει στα μπάζα, γνωρίζει ο υπεύθυνος των εργασιών, τα δικαιώματα του τραυματισμένου; Καταλαβαίνετε την εντύπωση που θα αποκομίσει ο τουρίστας βλέποντας αυτή την εικόνα: Και μετά έχουμε παράπονο που δεν μας παίρνουν στα σοβαρά.
 

Γράφει ο Γιώργος Σιφωνιός