Κομμάτι του πολιτισμού η «Aegean Regatta»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η «Αegean Regatta», εκτός από τους αγώνες περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για τους ιστιοπλόους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων στο Μόλυβο της Λέσβου, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στα άλλα δύο νησιά – σταθμούς του αγώνα, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Η «Aegean Regatta», γίνεται φέτος για 15η χρονιά και τη διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το λιμάνι εκκίνησης της είναι η Μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τη Μύρινα της Λήμνου. Επόμενος σταθμός θα είναι ο Άγιος Ευστράτιος, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, μετά o Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.
Συντονιστής όμιλος της «Aegean Regatta 2016» που θα γίνει από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Επίσημος χορηγός στη Ρεγκάτα του Αιγαίου, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι δηλώσεις συμμετοχής από νέα πληρώματα στον ενδιαφέροντα αυτόν ιστιοπλοϊκό αγώνα, με τις πιο πρόσφατες να είναι οι παρακάτω:

EQUINOX

Χ-372

ORC CLUB

Ν.Α.Ο.Κ.Θ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΙΚΙΔΗΣ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΟCEAN STAR 51.2

ORC CLUB

ORC CLUB

AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΖΑΝΕΡΟΣ

ADONIS

CUTTER

ORC CLUB

IOVATH

ΚΩΣΤΒΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Corrente

Sun odyssey 33.1

ORC CLUB

L.O.I.A.TH

Iakovos Mouras