Ξεκινούν σήμερα στη Ρόδο οι ψεκασμοί για το δάκο

Ξεκινούν σήμερα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου, που θα διαρκέσουν για διάστημα μίας εβδομάδας, αρχής γενομένης από τις κοινότητες του δυτικού και κεντρικού τμήματος, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η διαδικασία για το υπόλοιπο νησί που θα διαρκέσει επίσης μία εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:  «Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου ως εξής:

Α) στις ΔΚ Ιαλυσού, Αγ. Ισιδώρου, Απολλώνων,  Δαματριάς, Διμυλιάς,Έμπωνας, Θεολόγου, Καλαβαρδών, Κρεμαστής, Κρητηνίας, Μαριτσών, Μονολίθου, Παραδεισίου, Παστίδας, Πλατανίων, Σαλάκου, Σιαννών, Σορωνής, Φανών από τις 5 Αυγούστου 2016, και θα διαρκέσουν  περίπου μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2016

Β) στις ΔΚ Αρχαγγέλου, Αφάντου, Απολακκιάς, Αρνίθας, Αρχίπολης, Ασκληπειού, Βατίου, Γενναδίου, Ιστρίου, Καλάθου, Καλυθιών, Κατταβιάς, Κοσκινού, Λαέρμων, Λάρδου, Λαχανιάς, Λίνδου, Μαλώνας, Μασσάρων, Μεσαναγρού, Προφύλιας, Πυλώνας, Ψίνθου από τις 6 Αυγούστου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2016.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, τηλ. 2241364912, 2241364926 και 2241364913.