Θέματα περιβάλλοντος συζήτησε ο Γιάννης Φλεβάρης με τον Παναγιώτη Τοκούζη

Θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας συζητήθηκαν στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη και του προέδρου της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Δωδεκανήσου Παναγιώτη Τοκούζη.

Όπως τονίστηκε το περιβάλλον και η αειφορία στα νησιά μας είναι στενά συνδεδεμένα με τον τουρισμό γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η εικόνα του νησιού μας και να αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προϊόν.
Για τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε ότι ο κ. Τοκούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Φαληράκι και αφορούσε την αντικατάσταση του δικτύου φωτισμού.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδία στηρίζει τις ενέργειες της περιφέρειας για το περιβάλλον και για άλλα πεδία όπως ο τουρισμός, και φυσικά την προσπάθεια για την ανακήρυξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Επίσης ο κ. Τοκούζης ανέφερε ότι από τα μέλη της ομοσπονδίας γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην εξοικονόμηση ενέργειας.
« Από την πλευρά μου του μετέφερα ότι ένας βασικός τομέας ανάπτυξης του ροδιακού τουρισμού είναι τα τουριστικά καταλύματα οι ιδιοκτήτες των οποίων προσφέρουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.
Τουρισμός και περιβάλλον είναι αλληλένδετα και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δηλαδή τουρισμός χωρίς δυνατό φυσικό περιβάλλον χωρίς σεβασμό στην αειφορία και τις πηγές ενέργειας δεν υπάρχει» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης και συμπλήρωσε:.
«Ο κ. Τοκούζης δήλωσε ότι η ομοσπονδία ετοιμάζει το ελληνικό καλάθι για τα πρωινά, που είναι και αυτό μία στήριξη της γαστρονομίας καθώς θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2017 αυτή τη δράση καθώς θα είναι μια μεγάλη καινοτομία, καθώς θα περιλαμβάνει μόνο τοπικά ελληνικά προϊόντα.  

Αν όλοι ξεκινήσουν μία προσπάθεια στήριξης των προϊόντων αυτών θα έχουμε καλά αποτελέσματα και πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Η γαστρονομία είναι ένα μεγάλο όπλο το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε. Επίσης αναφέρθηκε στα θέματα του κλάδου τον οποίο εκπροσωπεί και τα οποία θα συζητήσει με την περιφερειακή αρχή, η ομοσπονδία θέλει καλή συνεργασία με την περιφέρεια θεωρεί ότι τα καταλύματα είναι πυλώνας του τουρισμού».