Στη Ρόδο ο ηθοποιός Manu Bennett από το «Spartacus»

Στη Ρόδο ο ηθοποιός Manu Bennett από το «Spartacus»

Στη Ρόδο ο ηθοποιός Manu Bennett από το «Spartacus»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4399 ΦΟΡΕΣ

Ο «μονομάχος» που ονειρεύεται να υποδυθεί τον μαραθωνοδρόμο!

….Άρωμα από Χόλιγουντ έχουμε αυτές τις ημέρες στη Ρόδο καθώς ένας από τους πρωταγωνιστές της τελευταίας, επιτυχημένης, αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς “Spartacus”, ο Manu Bennett, βρίσκεται εδώ και χθες επισκέφθηκε το Καστέλο.

Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη, την παραγωγό η οποία είχε διοργανώσει στην τάφρο το «No limits» το 2013, κα Γεωργία Μπιτάκου, και προσωπικό του ΔΟΠΑΡ, βρέθηκε χθες στις 11:00 το πρωί στο Καστέλο όπου και ξεναγήθηκε αρκετή ώρα από τον ξεναγό κ. Νίκο Μαστροχρήστο, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά.

Ο 47χρονος Νεοζηλανδός ηθοποιός, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους περίφημους Μαορί, τον ιθαγενή πληθυσμό της Νέας Ζηλανδίας, με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, ενσαρκώνει τον μονομάχο Crixus στην επιτυχημένη σειρά του Starz «Spartacus».

Στο βιογραφικό του, όμως, υπάρχει και πρωταγωνιστικός ρόλος στην επίσης επιτυχημένη σειρά «Arrow» ενώ στη μεγάλη οθόνη ξεχώρισε υποδυόμενος τον βασιλιά των Orcs στην τριλογία των ταινιών «Χόμπιτ» του δημιουργού του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Πήτερ Τζάκσον.

Πρώτη φορά για τη Ρόδο, λοιπόν, είχε ακούσει το 2013 όταν του είχε μιλήσει η κα Μπιτάκου για το «No limits» που διοργάνωσε εδώ και τον είχε προσκαλέσει να συμμετάσχει.

Φέτος, όμως, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί αφού πρώτα πήγε στην Αθήνα, όπου ξεναγήθηκε στο Μαραθώνα, την Επίδαυρο και αλλού ενώ, μετά από τη Ρόδο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Σαντορίνη και Κρήτη.

Οι εντυπώσεις που αφήνει, πάντως, σε όσους τον δουν από κοντά είναι κάτι παραπάνω από καλές αφού, προσηνής και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, μιλάει και φωτογραφίζεται με όλους και πάντα έχει έναν καλό λόγο να πει για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Κατά την ξενάγησή του, χθες, στο Καστέλο, δεν άφησε…γωνιά που να μην περιεργαστεί, έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το Μνημείο και έβγαλε αρκετές selfie.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο Manu αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για την ιστορία και τη βαρύτητα που δίνει σ’ αυτήν, ιδιαίτερα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε.

Μίλησε και για τη χώρα μας και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και, μάλιστα, έδειξε να απορεί λέγοντας: «Αυτή η χώρα είναι τόσο πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό και ομορφιά και ο Αριστοτέλης και όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι που ήταν από εδώ και αυτή η χώρα έχει τόσο πλούτο και δεν μπορώ, πράγματι, να καταλάβω πως η οικονομία δεν το αντανακλά αυτό».

Οι Έλληνες λοιπόν-είπε-ας κοιτάξουν λίγο πίσω στην ιστορία και στον άνθρωπο που έτρεξε σαράντα χλμ. για να αναφωνήσει «νενικήκαμεν». Ο λόγος για τον μαραθωνοδρόμο που για τον ίδιο είναι, όπως είπε, η πιο όμορφη ιστορία που έχει ακούσει ποτέ και, μάλιστα, επιθυμία του να τον ενσαρκώσει. Σχεδιάζει να ξαναέρθει στη χώρα μας το Νοέμβριο του 2018 για να πάρει μέρος στο μαραθώνιο.

Σε ερώτηση εάν η Ελληνική ιστορία και η μυθολογία αποτελούν έμπνευση για τον ίδιο, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κιόλας μέσα μου, κυλάνε μέσα στις φλέβες μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ιστορία του μαραθωνοδρόμου πρέπει να παρουσιαστεί με έναν τρόπο που να αγγίξει τη σημερινή νεολαία.

Η επίσκεψή του στο Κατράκειο θέατρο φαίνεται να του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και εκεί ήταν που αισθάνθηκε ότι η τέχνη και το θέατρο είναι ένας τρόπος θεραπείας. «Είστε από τις πιο πλούσιες χώρες που έχω επισκεφθεί», είπε με νόημα.

Στον αντίποδα, μίλησε και για τη βιομηχανία του κινηματογράφου στην Αμερική, και είπε ότι έχει τη δική της «ατζέντα» αφού όταν διηγείται ιστορίες κάνει «πολιτική». Η Ευρώπη όμως-συνέχισε- έχει τόσο απίστευτο πλούτο ιστορίας, όπως και οι Μαορί από τους οποίους κατάγεται.

Σαν…δώρο, λοιπόν, για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά “Spartacus” ταξιδεύει σε πολλές χώρες όπου τον ξεναγούν μια και οι άνθρωποι του δείχνουν ενδιαφέρον επειδή παίζει τον Crixus.
Μίλησε, ακόμη, και για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει στη ζωή του και πόσο τον έχουν επηρεάσει αφού έχει βιώσει την απώλεια χάνοντας νωρίς τη μητέρα και τον αδελφό του και γι’ αυτόν η τέχνη είναι και μία διαδικασία θεραπείας αλλά και τον ωθεί να βοηθήσει ανθρώπους να θεραπευθούν.

Έτσι, το «σήμα» που δίνει ως ηθοποιός όταν παίζει το μονομάχο που χάνει τον αδελφό του στην αρένα ξέρει από πού έρχεται και είναι δυνατό.

Όσο για τα επόμενα σχέδιά του, η νέα τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί είναι το «The Shannara Chronicles» με το βιβλίο στο οποίο βασίζεται να έχει πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά φαντασίας μετά το Χάρι Πότερ.

Όπως λέει, η ατμόσφαιρά του μοιάζει λίγο με εκείνην του «Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών» και ίσως έχει επηρεαστεί από αυτό. Σ’ αυτόν παίζει ένα ρόλο που τον παρομοιάζει με τον Ασκληπιό, δηλαδή ταξιδεύει και λέει στους ανθρώπους ότι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν επικείμενο πόλεμο αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιεί αυτό που αναφέρει το βιβλίο ως μαγεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι υπάρχει τρόπος να νικήσουν το κακό.

Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά ότι όταν επισκέπτεται ένα μέρος όπως το Καστέλο ξέρει ότι του χρόνου αυτό θα του δώσει ενέργεια στο ρόλο, από τον τόπο, την ιστορία, τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο