Υπογράφηκε η σύμβαση έργου για την αποκατάσταση πλακοστρώσεων και κυβόλιθων στην πόλη της Ρόδου

Την σύμβαση για την κατασκευή έργου με τίτλο «Αποκατάσταση πλακοστρώσεων και κυβόλιθων εντός της πόλεως Ρόδου» υπέγραψε την Πέμπτη 4 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του ανάδοχου εργολάβου κου Γεώργιου Μπόκου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 69,000 ευρώ και το ποσό της συμβάσεως σε 36,239 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιών φθαρμένων κυβόλιθων και τσιμεντοστρώσεων στην πόλη της Ρόδου, επί των οδών: Ιερού

λόχου, Αβέρωφ και Γαλλίας, Εθελοντών Δωδεκανήσου, Τάρπον Σπρινκς, Πλατεία Κύπρου, Γ.Λαμπράκη και Αμερικής και σε σημεία κατά την υπόδειξη της υπηρεσίας.

Οι εργασίες εκτέλεσης θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα εντός των εννέα μηνών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που καθορίζεται από την σύμβαση.

Επιπρόσθετα, στις διαδικασίες διεξαγωγής τρίτου διαγωνισμό που αφορά την επισκευή και συντήρηση δημοτικών κτιρίων, «προχώρησε» πρόσφατα ο δήμος Ρόδου, παρά τις καθυστερήσεις, λόγω αλλαγής του Φ.Π.Α.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου του 2016 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση έργου με τίτλο «Επισκευή Γραφείων Τουρισμού» , και με προϋπολογισμό 74,000,000 ευρώ. Το έργο ανήκει στην κατηγορία οικοδομικά και περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες εργασιών συντήρησης του κτιρίου.

Πρόκειται για το δημοτικό κτίριο επί της οδού Παπάγου στο Μανδράκι, που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες των επισκεπτών που αναζητούν πληροφορίες για την καλύτερη διαμονή τους στο νησί.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου. ημέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ, στα κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννη 52 και Διαγοριδών 1., και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν 3669/08.

Πρόσφατα ο δήμος Ρόδου «προχώρησε» στην διακήρυξη δύο ανοιχτών διαγωνισμών συνολικού προϋπολογισμού 360,000,000 ευρώ που αφορούσαν την ανακατασκευή και συντήρηση στα δημοτικά κτίρια: Ροδιακής Έπαυλης, ΔΟΠΑΡ, Τεχνικών Υπηρεσιών και το παιδικό σταθμό Μαρίτσα Καβαρινού.