«Η ευημερούσα Ρόδος έχει πολλά προβλήματα», δήλωσε στην αν. υπουργό Εργασίας ο Φ. Χατζηδιάκος

Την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου υποδέχτηκε το μεσημέρι (Παρασκευή) στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί της θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Την υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου του κόμματος κ.κ Νεκτάριος Σαντορινιός, και Δημήτρης Γάκης, κομματικά στελέχη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κοινωφελών Ιδρυμάτων Κολυμπίων, Χαραλάμπειου Γηροκομείου, Αγίου Ανδρέα και Ορφανοτροφείου Γιάννης Μαρίνος και ο Διευθυντής Βασίλης Κυρίτσης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου Άννα Ζωάννου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, η εντεταλμένη σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασιλική Ξεπαπαδάκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την πραγματική εικόνα στο νησί και τις ομάδες του πληθυσμού που χρήζουν στήριξης και ζήτησε την άρση αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών δυστοκιών για την περαιτέρω αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Η «ευημερούσα Ρόδος» αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά στην υπουργό ο κ. Χατζηδιάκος και ζήτησε συνέργεια για την ενίσχυση της Πρόνοιας και της Αλληλεγγύης στο νησί.

Η αναπληρώτρια υπουργός τον ενημέρωσε εκτενώς για το πρόγραμμα της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τη χάραξη νέας κοινωνικής πολιτικής με τη δημιουργία μεταξύ άλλων των Κέντρων Κοινότητας τα οποία θα απευθύνονται με συγκεκριμένο και επιστημονικό τρόπο στην καταγραφή και αξιολόγηση δικαιούχων που θα ωφελούνται.

Ειδικότερα στη Ρόδο θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Κοινότητας, με μητρώο προγραμμάτων και ωφελουμένων το οποίο πέραν της Ρόδου θα παρέχει υπηρεσίες και στα νησιά Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελόριζο.

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε επιπλέον τη συμβολή της υπουργού σε θέματα τακτοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων των

κοινωνικών δομών προκειμένου να είναι ευκολότερα δυνατή η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.