Ζευγάρι Βρετανών διέσχισε τη Ρόδο για να τιμήσει τη μνήμη αθλητή του ράγκμπι

Στην καρδιά και το μυαλό του Ben και της Gayor παραμένει ο Steve Prescott , που ‘’έφυγε’’ από την ζωή σε νεαρή ηλικία, νικημένος από τον καρκίνο...

Ο Ben και η Gaynor Moorhouse, από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, αποφάσισαν να διανύσουν το νησί της Ρόδου με τα πόδια, από την μία άκρη στην άλλη, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του διάσημου διεθνούς αθλητή του ράγκμπι, Steve Prescott.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν από το νότιο άκρο της Ρόδου, το Πρασονήσι, περνώντας μάλιστα από την Ακρόπολη της Λίνδου και κατάφεραν να φτάσουν ύστερα από δύο ολόκληρες μέρες στην πόλη της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως για να διανύσουν την απόσταση 80 χλμ. και να καταφέρουν τον στόχος τους, προπονήθηκαν σκληρά όλη τη χρονιά.
Εξάλλου είναι η δεύτερη χρονιά που διέσχισαν περπατώντας το νησί, αλλά αυτή τη φορά ακολούθησαν αντίστροφη διαδρομή, ξεκινώντας την πορεία τους από τη Νότια Ρόδο.

Τα έσοδα από την εκδήλωση για την μνήμη του Steve Prescott, δωρίσθηκαν στο ίδρυμα που υπάρχει στο όνομα του. Παράλληλα μάλιστα με την εν λόγω δράση, ο Ben και η Gayor προωθούν την Ρόδο ως τουριστικό προορισμό, στους χιλιάδες Βρετανούς που παρακολουθούν αυτή την εκστρατεία.

Όσο αφορά τον Steve Prescott, ήταν κορυφαίος και διάσημος αθλητής του ράγκμπι, στην Μεγάλη Βρετανία. Σε νεαρή ηλικία διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου και ενώ οι γιατροί του έδιναν λίγους μόνο μήνες ζωής, κατάφερε δίνοντας μεγάλη μάχη, να ζήσει ακόμη επτά ολόκληρα χρόνια.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Φλεβάρης συνεχάρη και τίμησε τους δύο φίλους της Ρόδου για την προσπάθεια και το κατόρθωμα τους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και όμως αγαπούν την Ελλάδα, τις ομορφιές της και τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όσο εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ.

Η Ρόδος, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί σήμερα τον Ben και την Gaynor Moorhouse από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, οι οποίοι μέσα από τον αθλητισμό και τον ανθρωπισμό, με προσφορά προς τον ανθρωπισμό, τον αθλητισμό και τον αντικαρκινικό αγώνα, αναδεικνύουν τις ομορφιές και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ρόδου, ξεκίνησαν φέτος από το μοναδικό Πρασονήσι όπου ενώνονται οι θάλασσες που βρέχουν το νησί μας από Δύση και Ανατολή και έφτασαν περπατώντας δύο ολόκληρες μέρες ως το βόρειο άκρο της Ρόδου, στο ενυδρείο.

Φορούσαν μπλούζες με την Ελληνική σημαία και η ομάδα υποστήριξής τους ανέβαζε φωτογραφίες που προβάλλουν τη Ρόδο, το φυσικό της κάλος και τις εξωτικές εικόνες του σμαραγδένιου νησιού. Ούτε ο καύσωνας του Αυγούστου, ούτε η δυσκολία του εγχειρήματος, τους πτόησαν και κατάφεραν και φέτος, όπως και πέρυσι να στρέψουν το ενδιαφέρον στη Ρόδο μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης συνεχάρη και τίμησε τους δυο μεγάλους φίλους της Ρόδου για την προσπάθεια και το κατόρθωμά τους. Επέδωσε τιμητικό έπαινο για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την πεζοπορία και τους μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο κ. Φλεβάρης με την ευκαιρία της σπουδαίας αυτής δραστηριότητας των Βρετανών αθλητών και της επιλογής του νησιού της Ρόδου για τον υπερμαραθώνιο δρόμο τους και εν συνεχεία για τις διακοπές τους, τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 (ECOC 2021).

Οι δυο φίλοι της Ρόδου αφού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη της προσπάθειάς τους, δήλωσαν με τη σειρά τους ότι, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για πάρα πολλούς λόγους πρέπει να είναι η Ρόδος.

Στηρίζουν επίσης το Νότιο Αιγαίο ως την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για έτος 2019. Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε κατά την απονομή του επαίνου, ότι η διεκδίκηση του τίτλου έχει στόχο να καταστήσει την γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σημείο αναφοράς στην γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης.

Ο Ben Moorhouse δήλωσε «Αν ένας στόχος είναι δύσκολος και επίπονος, τότε αξίζει να τον κυνηγήσεις και να τον κατακτήσεις. Τιμούμε με την πεζοπορία μας, τη μνήμη του μεγάλου, αείμνηστου Steve Prescott που ήταν ένας κορυφαίος και διάσημος διεθνής αθλητής του rugby στην Μεγάλη Βρετανία. Νεότατος ξεκίνησε τη μάχη του με την επάρατη νόσο.

Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στομάχου και του έδωσαν λίγους μόνο μήνες ζωής. Ο Στήβ όρθωσε ανάστημα και ψυχή και έδωσε τη μεγάλη μάχη. Νίκησε γιατί έζησε επτά ολόκληρα χρόνια πέρα από το χρονικό ορίζοντα που του έδωσε η ιατρική επιστήμη. Νίκησε γιατί έγινε σύμβολο των ανθρώπων που παλεύουν και ενέπνευσε πολλούς άλλους να ορθώσουν το ανάστημα της ψυχής τους.

Νίκησε γιατί συντάχθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα και σήμερα, μετά το θάνατό του, η μνήμη του είναι ζωντανή όπως και η εικόνα του που ταξιδεύει στη Ρόδο για να πει όσα θα ήθελε να πει εκείνος.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης ευχήθηκε στους δυο φίλους μας να επαναλαμβάνουν στο νησί της Ρόδου, κάθε χρόνο τον άθλο τους, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τη ζωή.